Prima Pagina Muzica Michael Jackson in Romania

Michael Jackson in Romania

Michael Jackson in Romania
91 comentarii

Regele Pop-ului a sustinut in Romania doua concerte: cel din 1992, din cadrul Dangerous World Tour, si cel din 1996, cand fanii romani au asistat la un moment culminant in istoria muzicii, concertul din History World Tour.

Prima pogorare a Regelui in tara noastra s-a intamplat pe 1 octombrie 1992, cand cariera artistului era la apogeu. Pentru Romania acelor vremuri, evenimentul era atat de important incat nu a avut doar o extraordinara importanta artistica, ci si una politica. Megastarul inclusese in turneul sau mondial, Dangerous World Tour, o mica tara proaspat eliberata din stramtoarea comunismului. Artistul a fost primit la Cotroceni unde presedintele Ion Iliescu l-a primit ca pe un veritabil sef de stat.


Un moment interesant al vizitei sale a fost si intalnirea cu politia romana, alaturi de care a facut un cross in fruntea caruia s-a aflat:Michael a vizitat si o casa de copii. O fetita pe nume Alice i-a daruit lui Michael o carte facuta din desene si colaje de fotografii facute de copiii din orfelinat:


La conferinta de presa dinaintea concertului, Michael a declarat:


Concertul a fost difuzat de HBO si inregistrarea sa a doborat toate recordurile de audienta la acea data.
Momentul culminant al show-ului a fost atunci cand Regele a invitat pe scena o tanara, Cora Popescu, in varsta de 17 ani, eleva in clasa a XI-a la liceul George Calinescu, ce facea parte din Michael Jackson Fan Club.
Photobucket

Aleasa din cei peste 70 000 de fani prezenti la concertul de pe stadionul national Lia Manoliu, Cora a declarat:
"Cred ca am ajuns langa el pentru ca mi-am dorit acest lucru mai mult decat orice pe lume. Am simtit ca nu existam decat noi doi."

Artistul a executat celebra miscare de dans cu care a ramas in memoria colectiva, moonwalk, si a interpretat hituri pe care fanii romani nu sperau sa le auda vreodata live:

Thriller:

Billie Jean:

Black or White:

Beat It:


A doua oara si ultima cand Michael Jackson a concertat in Romania a fost pe 13 septembrie 1996, in cadrul History World Tour:


Vezi mai jos inregistrari din concert:

 

 

Stranger in Moscow:

 

Smooth Criminal:

 

Earth Song:

 

You are not alone:

 

La mai bine de un deceniu dupa venirea lui Michael in Romania, cei care au asistat la concertele sale si au interactionat cu artistul isi amintesc:

Tweet