Prima Pagina Muzica Calvin Harris, cel mai bogat DJ din industrie. Cum a reusit artistul britanic sa cucereasca lumea muzicala

Calvin Harris, cel mai bogat DJ din industrie. Cum a reusit artistul britanic sa cucereasca lumea muzicala

Calvin Harris, cel mai bogat DJ din industrie. Cum a reusit artistul britanic sa cucereasca lumea muzicala
0 comentarii

La doar 30 de ani, Calvin Harris a reusit sa cucereasca industria muzicala si sa se transforme intr-unul dintre cei mai de succes DJ.

Pe numele sau adevarat Adam Richard Wiles, Calvin Harris si-a lansat primul album ("I created Disco") din cariera in anul 2007, iar de atunci si pana in prezent a devenit popular in treaga lume.

Desi drumul spre succes nu a fost unul usor, Harris a reusit sa il parcurga pas cu pas, talentul, rabdarea si seriozitatea fiind cele trei atuuri care l-au ajutat sa depaseasca obstacolele si sa isi faca loc in deja aglomerata industrie muzicala.

Inca din adolescenta, Calvin s-a dedicat cu pasiune muzicii, tanarul obisnuind sa lipseasca de la scoala pentru a-si petrece timpul compunand piese in propriul dormitor.

ATB, DJ-ul care a cucerit lumea. Fanii sunt sursa lui de inspiratie


Sursa FOTO: Getty Images

Dupa discul de debut, au urmat materialele discografice "Ready for the Weekend" (2009) si "18 Month", ambele clasandu-se pe locul fruntas in topul din Marea britanie.

Mai mult decat atat, ultimul disc lansat de DJ-ul scotian s-a transformat intr-un fenomen in toata regula. Noua dintre piesele incluse pe acest album au devenit no. 1 in Official U.K. Singles Chart, Calvin reusind sa doboare recordul detinut pana in acel moment de Michael Jackson. Regele muzicii pop a atins performanta de a avea cate sapte melodii, prezente pe acelasi album ("Bad" - 1987 - si "Dangerous" - 1991 -), in acest top. 

Discul "18 Month" s-a comercializat in peste 540 000 de exemplare pe teritoriul Marii Britanii si si-a adjudecat prezenta in UK Top 40 timp de 40 de saptamani.

Cu o astfel de reusita si cu milioane de fani in intreaga lume, Calvin si-a gasit repede locul si in topul celor mai bine platiti DJ. Tanarul de 30 de ani are o avere etimata de publicatia Forbes la aproximativ 30 milioane de lire sterline.

Calvin nu sta rau nici in plan sentimental. Artistul este implicat intr-o relatie cu Rita Ora, celebra cantareata de origine britanica.

Sursa FOTO: Getty Images

Majoritatea fanilor sunt de parere ca succesul producatorului si DJ-ului scotian a venit in urma lansarii colaborarii cu Ellie Goulding pentru piesa "I need your love", melodie ce a debutat pe pozitia cu numarul sapte in clasamentul de specialitate.

Pe de alta parte, nici colaborarile avute cu Rihanna pentru "We found love" sau cu Florence Welch pentru "Sweet nothing" nu sunt de trecut cu vederea!

Este dificil sa faci un clasament al melodiilor lansate pana in prezent de Calvin. Noi preferam singul hit care nu este realizat in colaborare cu un alt artist. Dupa cum spune un vers de-al lui, "it's a force field", piesa chiar te prinde cu sirenele ei electronice combinate cu acordurile delicate al pianului! Enjoy! 

Inscrie-ti mixul pe http://bit.ly/1i32xkH si poti deveni noul DJ superstar #burnResidency! Ibiza te asteapta! 

Tweet