Prima Pagina Artisti Benone Sinulescu

Benone Sinulescu

Benone Sinulescu, un nume ce se confunda intotdeauna cu voia buna, profesionalismul si modestia.

Unul dintre cei mai iubiti si apreciati interpreti ai cantului popular romanesc, "nea Beni", cum ii apun adevaratii prieteni, s-a nascut in urma cu 65 de ani in Siriu, judetul Buzau, o frumoasa localitate situata in marginea Carpatilor, intr-o zona de-a dreptul incantatoare.

Fiu de parinti muncitori si de o verticalitate rara , Benone Sinulescu a avut chemare catre muzica inca de la o varsta frageda. Primele experiente muzicale ale sale s-au derulat in corul bisericii : "Cantam la denie si la prohod", ne povesteste nea Beni.

In plus ii placea la nebunie sa inventeze cantece dar sa si adauge alte cuvinte pe melodii deja cunoscute numai atunci cand nu le mai stia sau le uita.

Dupa terminarea scolii elementare din Siriu, nea Beni devine solistul scolii din Plescoi si dirijorul corului. Asta se intampla in clasa a cincea. "Ma dusesem acolo, pentru ca la Siriu nu era decat scola elementara", completeaza rapsodul.

Mandrindu-se cu faptul ca tatal sau a avut un glas superb pe care de altfel l-a si mostenit, nea Beni eva deja la varsta de 12-13 ani un repertoriu extrem de vast, cunoscand pe de rost cantecele Ioanei Radu, Mariei Tanase, Mariei Lataretu si ale lui Ion Luican.

Elev fiind (urma cursurile Scolii Medii Tehnice din Buzau) a inceput sa cante la statia de amplificare a orasului Buzau : "Buzaul avea o statie de amplificare cu ramificari in tot orasul. Mergeam acolo sa cant de cate ori puteam".Unul dintre primele cantece interpretate acolo a fost "De la moara pan la gara" al Ioanei Radu.

Dupa ce a absolvit Scoala Tehnica din Buzau, nea Beni a venit in Bucuresti unde a dat examen la Scoala Speciala de Muzica. Din pacate , din cauza unei incurcaturi nu a intrat de prima data. Mai tarziu s-a prezentat din nou fiind cooptat in clasa doamnei Eugenia Moldoveanu "o exceptionala profesoara de canto", dupa cum o caracterizeaza artistul.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Kelly Clarkson, Big Time Rush, Oasis, Bon Jovi, Aaliyah, U2, Analia Selis, Bob Sinclair, Loredana, Iris, The Calling, The Charlatans, Rolling Stones, Xzibit, Wu-Tang Clan, Alejandro Sanz, Alicia Keys, Wiz Khalifa, Editors, Bere Gratis