Prima Pagina Artisti White Lies

White Lies

White Lies este o formatie britanica de rock alternativ din vestul Londrei, cu  Harry McVeigh (voce, chitara), Charles Cave (chitara bass si backing vocals) si Jack Lawrence-Brown (tobe), carora li se alatura Tommy Bowen, in timpul reprezentatiilor live.
S-au format in Octombrie, 2007. Ei au fost prezenti in Romania la Bestfest, 2009. Stilul lor muzical este o combinatie intre post-punk, indie-pop(The Guardian) si new-wave, ei recunoscand ca o influenta majora asupra lor a avut trupa Talking Hands. Sunt asemanati si cu cei de la Joy Division, The Killers sau Editors. 
Charles Cave si Jack Lawrence-Brown, amandoi din Pitshanger Village, canta impreuna prima oara intr-un spectacol la North Ealing Primary School, unde erau colegi.  Harry McVeigh li se alatura doi ani mai tarziu, incepand sa cante sub numele de Fear of Flying. Totul parea, initial, “un proiect de weekend”, dupa spusele lui Cave. Scot doua single-uri "Routemaster/Round Three", in August, 2006 si "Three's a Crowd/Forget-Me-Nots" in luna Decembrie a aceluiasi an. In 2007 canta in Victoria Park la inaugurarea festivalului pentru tineri Underage Festival.
 Cu toate ca au success cu acest proiect, cei trei considera ca stilul muzical de pana atunci nu ii mai caracterizeaza.  Renunta la acest nume inainte de a se inscrie la facultate. Astfel, Fear of Flying dispare,  luand nastere trupa White Lies, cu un alt sound si un nume ce le reflecta maturizarea: “ne-am zis ca ar trebui sa cantam aceste melodii intr-o trupa diferita. Aveam melodii ce nu erau potrivite trupei in care eram si ne-am gandit ca White Lies s-ar incadra perfect noului context", spune Jack Brown intr-un interviu radio, San Francisco. In ceea ce priveste noul nume, “minciunile albe sunt, in sine, destul de intunecate…asa ne vedem pe noi insine.”, isi motiveaza alegerea membrii trupei, spunand, in continuare, ca ele “ne feresc de adevarurile suparatoare”. Despartirea de vechea imagine a fost brusca- in Octombrie, 2007, pe Myspace puteai citi “Fear of Flying is DEAD ... White Lies is alive!".
Prima lor reprezentatie, din Octombrie, 2007, a reusit sa atraga atentia si sa se bucure de un succes imediat. Cu un stil dark si mai matur decat cel al formatului precedent, White Lies isi amana debutul  in mod strategic, pentru 5 luni. Si se pare ca fac o miscare buna, ei obtinand , la putin timp, un contract cu Fiction Records.
White Lies s-au bucurat de un success incredibil dupa debutul lor cu piesa "Death". Aceasta a fost aleasa drept “cea mai hot inregistrare din lume!” in Februarie, 2008, de Zane Lowe, de la BBC Radio 1. Piesa ajunge pe primul loc in Marea Britanie, in UK Chart.
Succesul acesteia si al single-ului "Unfinished Business”  au reprezentat primul pas spre prezenta lor pe scenele  din UK si America de Nord, dar si in intreaga Europa.

Albumul lor de debut, To Lose My Life, contine 10 piese .
 BBC i-a pus pe locul al doilea in clasamentul Sound of 2009 al noilor talente, ajungand pe locul al treilea si in BRITs Critics' Choice Award.
Urmatoarele lor single-uri- "To Lose My Life" si "Farewell to the Fairground"- au atras din nou atentia mass- media.  White Lies reusesc pentru prima oara sa obtina atat un no 1 album, cat si primul album de debut de pe primul loc. Albumul lor urca pe primele pozitii in topurile vanzarilor, in fata lui Lady GaGa, The Script si Kings of Leon.
Urmeaza, apoi, primul lor turneu mondial in Europa, America de Nord, Japonia , UK, Irlanda.
In vara lui 2009 au fost invitati la numeroase festivaluri de succes, printre care Coachella, Glastonbury, Isle of Wight, Oxegen, Reading and Leeds si T in the Park.
Din cauza numeroaselor turnee, McVeigh declara ca nu vor mai scoate alte materiale pana in 2010( BBC Radio 1). Single-ul Death a fost relansat pe 29 Iunie, 2009, dupa ce a aparut, initial, pe albumul lor de debut, “To Lose My Life....”, ajungand pe locul al XVII-lea in UK Singles Chart.

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Queen, The Chemical Brothers, Kreator, Fly Project, Ana Maria, Anna Lesko, Keo, Kings Of Leon, Natalie Imbruglia, Activ, Akon, David Bisbal, Ashlee Simpson, Wiz Khalifa, Yamato - The Drummers of Japan, Craig David, Florin Chilian, Massive Attack, Metallica, Alicia Keys