Usher

Dupa ce a fost descoperit de cineva de la casa de discuri La Face intr-o competie de talente in Atlanta, Georgia, nu a durat mult ca Usher Raymond sa se afirme. Avea 14 ani. A fost examinat de co-fondatorul La Face, L.A. Reid, cu care a semnat un contract pentru un cor gospel.

Raymond a fost prezentat lumii simplu ca "Usher" si a scos albumul de debut cu acelasi nume in 1994, cu ajutorul co-producatorului executiv Sean "Puffy" Combs. Primul single, "Think of You" I-a adus lui Usher notorietate si a castigat discul de aur. De la apritia initiala, Usher a fost tentat sa participe si in alte proiecte. In 1995, el a inregistrat o reclama nationala de vacanta pentru Coca-Cola. De asemenea a insotit mai multi cantareti R&B sa formeze Black Men United pentru single-ul "You Will Know" in frunte cu textierul pentru coloane sonore Jason. De asemenea a facut parte din echipa de tineri cantareti de sensatie a Monicai pentru duetul refacut al lui Latimore, "Let's Straighten It Out".

Dupa ce a absolvit liceul, Usher a scos al doilea album, My Way, in 1997. In incercarea de a arata maturitatea lui artistica si abilitatile de textier, Usher a scris sase din noua piese cu ajutorul producatorului Jermaine Dupri, al lui Babyface si, din nou, al lui Combs.

Primul single al albumului, "You Make Me Wanna" l-a readus pe Usher in topul celor mai buni artisti R&B si l-a facut o sensatie crossover; a stat in topurile R&B 11 saptamani, a atins locul doi si in cele din urma a ajuns dublu-platina. Amandoua din urmatoarele piese, "Nice & Slow" si "My Way" de asemenea au obtinut platina. Primul a stat in topurile R&B pe locul 1 timp de opt saptamani si a devenit primul single pop de locul 1 al lui.

Intre timp, Usher s-a lansat in cariera de actor si a aparut in horrorul spoof The Faculty si in 1999 in drama liceenilor de oras Light It Up. Pentru a rezolva problema fanilor, el a inregistrat un concertintitulat simplu Live in 1999. Usher s-a intors cu al treilea album, All Abot U, spre sfarsitul anului 2000.

Al treilea album al lui, 8701 (2001) l-a mutat pe Usher dintr-un tanar pop star intr-un cantaret zapusitor de R&B. Tarziu in 2004, Arista a scos single-ul "Yeah!". Produs de Lil Jon si avandu-l ca invitat pe Ludacris, acesta a ajuns repede favorit la radio si in cluburi. Intre timp, versiunea intreaga a lui Usher, Confessions l-a detronat pe "Yeah!" in martie si a devenit hit in topurile Billboard. Albumul lui Usher a fost in mare parte, cea mai matura munca a lui pana acum.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Tom Novy, Muse, Iron Maiden, Incubus, Class, Paramore, Jessie J, Katy Perry, Limp Bizkit, Miley Cyrus, Timbaland, Sistem, Nightwish, Kreator, Soulfly, Keo, Evanescence, Natalie Imbruglia, Directia 5, Ana Maria