Prima Pagina Artisti The Chemical Brothers

The Chemical Brothers

Totul a inceput cand duo-ul format din Tom Rowlands si Ed Simons a decis sa isi transforme casa in studio de inregistrari. Astfel albumele marca Chemical Brothers au reprezentat mai mult decat o colectie de piese, au insemnat arta, beat, efecte.

Amandoi, atat Rowlands, cat si Simons, au crescut ascultand o muzica mai speciala, de la The Smiths si Jesus si Mary Chain pana la Kraftwerk si Public Enemy. S-au cunoscut in timpul unui curs comun de istorie, la Universitatea din Manchester. Amandoi erau deci studenti la Manchester, desi niciunul nu era nascut in acel oras, Rowlands optase pentru aceasta facultate datorita clubului de noapte Hacienda, care era in apropiere, iar Simons alesese Manchester pentru ca stia ca era locul unde se nascusera cei de la The Smiths si New Order.

Cei doi au inceput sa mixeze impreuna prin cluburile de noapte din Manchester, intre 1989 si 1990, adaptandu-se stilului care ii fascina pe englezi la momentul respectiv, un stil numit Balearic. Desi Rowlands facea deja parte dintr-o trupa de dans alternativ, Ariel, cei doi DJ au incepu sa mixeze impreuna, in clubul Naked Under Leather, din Manchester, prin 1991. Cei nu si-au imaginat vreodata ca proiectul lor “de week-end” va ajunge un asemenea succes. Cu toate acestea insa, au avut un succes nebun, si acest lucru s-a intamplat datorita mixului balearic de house cu hip-hop si dance.

Cand s-au decis insa sa isi creeze un sound propriu, The Dust Brothers (acesta a fost primul lor nume) au scos pe piata Song to the Siren. A aparut in numar limitat, doar 500 de copii, dar a atras atentia multor DJ-i, mai intai a unui vechi prieten, Justin Robertson, insa mai tarziu si a altor nume din domeniu, ca Andrew Weatherall sau Darren Emerson. 

Single-ul a fost inregistrat la Own Records, condusa de Junior Boy, dar, cu toate acestea, dupa terminarea facultatii, cei doi s-au mutat la Londra, unde au scos un alt EP, 14th Century Sky, si au intrat ca rezidenti intr-un alt club.

Dupa ce au scos si cel de-al 3-lea album, My Mercury Mouth, duo-ul a inceput sa fie din ce in ce mai solicitat pentru mixaje; astfel, in afara de Justin Robertson, si Primal Scream, The Prodigy sau The Charlatans au apelat la ei.

Baietii au trebuit insa sa renunte la numele de The Dust Brothers, si asa a aparut, in aceeasi formula, trupa The Chemical Brothers. Si odata cu aceasta intamplare, a aparut si cel de-al 2-lea album, Dig your own hole, care imediat ce a parut in aprilie 1997, a urcat direct pe primele locuri in toate topurile. A juns pna in punctul in care a primit Discul de Aur.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

AFI, Yamato - The Drummers of Japan, Robbie Williams, Xzibit, Hara, Metallica, Evanescence, LMFAO, Adam Richman, Activ, Coldplay, Ashlee Simpson, Wiz Khalifa, Queen Latifah, James Blunt, Big Time Rush, Adam Green, Sepultura, Miley Cyrus, Against Me!