Rihanna

Robyn Rihanna Fenty (nascuta in 1988 pe 20 februarie), cunoscuta dupa numele de scena Rihanna este o artista R&B din insulele Barbados.

Rihanna a dat lovitura in vara lui 2005, cu 'Pon de Replay' - un cantec omniprezent precum soarele in Caraibe. Melodia a scos-o brusc din anonimat si a facut-o superstar, asa cum 'Get Busy' il facea faimos pe Sean Paul. Cantecul i-a folosit mai mult decat toate concursurile de frumusete castigate in adolescenta – frumoasa cu piele ciocolatie si ochi verzi a ramas cunoscuta doar in Indiile de Vest, pana cand 'Pon de Replay' a facut-o celebra.

Cariera muzicala a inceput dintr-o pura intamplare - Evan Rogers (faimos producator) isi petrecea vacanta in insulele Barbados. Cineva i-a facut cunostinta cu Rihanna, si, dupa ce i-a 'simtit' talentul si potentialul, i-a propus fetei sa imprime cateva cantece.

Primele ei melodii demo au ajus la Jay Z – boss-ul Def Jam Records, au starnit interesul si Rihanna a fost invitata sa semneze un contract.

In vara lui 2005 Def Jam a lansat 'Pon de Replay' - primul single de pe discul de debut al Rihannei - 'Music of the Sun'. Era un mix de ritmuri de Carraibe si urban-pop. Piesa a prins aproape instantaneu si a atentat la primul loc in topul Billboard, reusind sa ajunga pana pe locul 2 in conditiile in care albumul 'Music of the Sun' nu fusese inca lansat.

Al doilea album a aparut in 2006 - 'A Girl Like Me', la doar opt luni de la discul de debut. 'A Girl Like Me' a debutat pe locul 4 in Statele Unite si pe 6 in Marea Britanie iar melodia aleasa sa-l promoveze - 'SOS' a urcat pe cea mai inalta pozitie in Billboard Hot 100. Si urmatorul sau cantec 'Unfaithfull' a patruns fara probleme in Top 10, dar piesa cu nr trei aleasa sa promoveze 'A Girl Like Me' - 'We Ride' - nu s-a bucurat de un succes la fel de mare.

Rihanna si-a facut debutul pe marele ecran cu un rol pasager in 'Bring It On - All Or Nothing' iar pentru a doua jumatate a lui 2007 pregateste un nou album, care va fi mai aproape de Dance decat de R&B. Se zvoneste ca pentru acest album ea lucraza cu Jermaine Dupri, Timbaland, Diddy si Scott Scorch.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Adela Popescu, AZ, Placebo, Fly Project, Paramore, Bon Jovi, Amy Winehouse, Afroman, The Chemical Brothers, LMFAO, Adam Merrin, James Blunt, Alicia Keys, The Calling, Mika, Jennifer Lopez, Linkin Park, Evanescence, Parazitii, Iris