Prima Pagina Artisti Queen Latifah

Queen Latifah

Queen Latifah este o muziciana renumita, actrita de film si televiziune, antreprenor. Latifah a avut un succes uimitor la Hollywood in ultimii ani. A avut cronici foarte laudative, o nominalizare la Premiul Oscar la categoria "Cea mai buna actrita in rol secundar", o nominalizare la Globul de Aur si o nominalizare la Premiul SAG pentru interpretarea rolului Mama Morton in productia Miramax, Chicago.

Dupa Chicago, Latifah a jucat in filmul Disney de mare succes, Casa intoarsa pe dos/ Bringing Down the House, pentru care a fost de asemenea, si producator executiv, iar anul trecut a aparut alaturi de Jimmy Fallon in productia Fox, New York Taxi/ Taxi and Beauty Shop.

La inceputul acestui an a jucat in The Last Holiday, alaturi de LL Cool J si si-a imprumutat vocea pentru filmul de desene animate, Epoca de gheata 2: Dezghetul /Ice Age 2: The Meltdown. In prezent filmeaza pentru filmul HBO, Life Support, bazat pe o poveste adevarata despre o mama care a scapat de dependenta de droguri si a devenit o luptatoarea impotriva SIDA. Va juca si in versiunea cinematografica a muzicalului de pe Broadway,  Hairspray.  

Anul trecut, Latifah a revenit pe scena muzicala cu un album, "The Dana Owens Album", o colectie de piese clasice nemuritoare. Asa cum a demonstrat si pe ecran in filmele Traieste-ti viata/ Living Out Loud si Chicago, talentul sau vocal este la fel de impresionant ca si actoria.

Queen Latifah este de asemenea, o rapper-ita foarte cunoscuta. De la debutul ei de mare succes din 1989 "All Hail the Queen", care a stabilit un standard  pentru femeile rapper, pana la abordarea stilului R&B, Latifah continua sa dovedeasca faptul ca este o voce importanta in industria muzicala. A avut patru nominalizari la Premiul Grammy, precum si un Premiu Grammy pentru "Cea mai buna interpretare Rap Solo", in 1994.

Flavor Unit Entertainment, compania ei de productie, pe care o conduce impreuna cu partenerul sau Sha-kim Compere, are sediul in New Jersey si s-a impus foarte repede cu succesul de box office al filmelor: Casa intoarsa pe dos/ Bringing Down the House si Beauty Shop, precum si filme in care ea nu a jucat, cum ar fi Prietene, te-ai ars!/ The Cookout si viitoare productie Kidnapped.  

Latifah nu este straina de micul ecran, de asemenea. Primul serial TV in care a jucat a fost , un film de mare succes. De la debutul ei pe ecran in filmul lui Spike Lee, Febra iubirii/ Jungle Fever, ea a jucat si in Gangsteri… la feminin/ Set It Off, care a avut o nominalizare la Premiul Spiritul la categoria "Cea mai buna actrita"; a jucat si in Colectionarul de oase I/ The Bone Collector I, regia Phillip Noyce, in care joaca Denzel Washington; a aparut alaturi de Taye Diggs si Sanaa Lathan in Brown Sugar.

Preocuparea lui Queen Latifah pentru ceilalti este dovedita de timpul si banii pe care ii dedica activitatilor organizate de societati de caritate. In fiecare an, ea este co-presedinte al Fundatiei Burselor Lancelot H. Owens, Inc. Infiintata de mama ei, Rita Owens, pentru a perpetua amintirea unui fiu si frate iubitor, fundatia ofera burse studentilor de exceptie care nu dispun de mijloace materiale suficiente sustinerii studiilor.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Tom Novy, Limp Bizkit, AZ, Craig David, Kings Of Leon, Placebo, Simplu, Bere Gratis, Kylie Minogue, Robbie Williams, Katy Perry, The Charlatans, HI-Q, Eminem, Adela Popescu, Blondy, Akon, Emanuel, Aaron Carter, Sepultura