Paramore

Paramore este o formatie de muzica rock din Statele Unite ale Americii, fondata în anul 2004. Albumul de debut al grupului, All We Know Is Falling, a început sa fie comercializat în iunie, 2005 si a avut un impact nesemnificativ asupra industriei muzicale. Cel de-al doilea disc, Riot!, a fost lansat în iunie, 2007 a fost comercializat în peste 2 milioane de exemplare pe plan international.


 Formarea (2003 - 2005)
În anul 2003, când viitoarea cântareata a grupului, Hayley Nichole Williams, avea 14 ani aceasta i-a întâlnit în timp ce urma cursurile unei scoli private pe fratii Josh si Zac Farro, alaturi de care ulterior avea sa creeze formatia actuala. În timpul adolescentei, Williams a cântat alaturi de basistul Jeremy Davis într-o formatie de muzica funk numita the Factory. În paralel, Williams a urmat lectii de canto alaturi de Brett Manning, iar fratii Farro cântau într-un grup. Prima componenta a trupei era alcatuita din fratii Farro si Jeremy Davis. Acestia erau împotriva pozitiei de cântareata principala pe care a preluat-o Haylvey Williams, dar datorita prieteniei care îi lega, cei patru au început sa creeze cântece.

Formatia a adoptat numele Paramore înca din perioada în care cântau în garajele caselor. Cuvântul deriva de la sintagma „paramour” (care are în limba engleza sensul de „admirator secret”). În 2004, componenta oficiala a grupului era: Josh Farro (chitara/vocea secundara), Zac Farro (baterie), Jeremy Davis (chitara bas), Hayley Williams (vocea principala) si Jason Bynum (chitara ritmica).

În urmatoarea perioada, în încercarea de a se face cunoscuta pe piata muzicala, formatia Paramore a sustinut concerte în cadrul unor festivaluri de muzica precum Purple Door sau Turneul Warped. John Janick, co-fondatorul casei de înregistrari Fueled by Ramen, a asistat la un concert sustinut de catre Paramore în cadrul turneului Taste of Chaos în Orlando, Florida. În luna aprilie a anului 2005, formatia a semnat un contract cu aceasta companie.

 Debutul si All We Know Is Falling (2005 - 2006)

 Dobândirea succesului si Riot! (2007 - 2008)

 Activitatea recenta (2008 - prezent)
 
 In 2008  Paramore s-au lansat cu melodia ,,Misery business" pentru care au luat premiul Grammy .


 Discografie

 Albume de studio

All We Know is Falling (2005)
Riot! (2007)
Brand New Eyes (2009)

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Red Hot Chili Peppers, Metallica, Class, Hara, BUG Mafia, Kings Of Leon, The Calling, Laura Pausini, Simplu, DJ Pagal, Against Me!, Cassa Loco, Adela Popescu, Limp Bizkit, Big Time Rush, Kylie Minogue, Craig David, The Chemical Brothers, Blondy, Morcheeba