Prima Pagina Artisti Outlandish

Outlandish

Outlandish este o trupa din Danemarca infiintata in anul 1997. Membrii grupului sunt Isam Bachiri, Waqas Ali Qadri si Lenny Martinez. Formatia este devotata in totalitate religiei, Isam si Waqas fiind musulmani, in timp ce Lenny face parte din biserica catolica.

Stilul muzical poate fi incadrat in zona Hip-Hop, insa contine si elemente de R&B si Soul. Influentele muzicale provin din muzica latina, araba si africana. Majoritatea versurilor sunt in limba engleza, ocazional fiind folosite cuvinte din spaniola sau indo-iraniana. Toate aceste elemente confera muzicii Outlandish un element unic, usor de observat. Grupul abordeaza tematici legate de Islam sau problemele musulmanilor.

Primul single, Pacific To Pacific, a fost folosit in campania Amnesty International, in timp ce a doua compozitie, Saturday Night, a aparut pe coloana sonora a filmului danez Pizza King. Aceste single-uri au reprezentat un preludiu pentru primul lor album, Oultand's Oficial, lansat in 2000. Albumul a fost lansat doar in Danemarca.

A urmat al doilea material, Bread And Barrels Of  Water, aparut in 2003. Impactul a fost de proportii, mai multe single-uri ajungand pe locul 1 in topurile din Europa. De exemplu, piesa Aicha s-a situat pe primul loc in topul din Germania. De asemenea, videoclipul piesei a castigat premiul pentru "Best music video". Urmatorul single, Guantanamo a avut un impact major in topurile europene.

Al 3-lea a fost asteptat cu sufletul la gura de catre fani si presa de specialitate. Closer Than Veins, lansat in 2005 a prezentat publicului un Outlandish mult mai matur. Primul single lansat a fost Look Into My Eyes. Versurile piesei sunt inspirate dintr-un poem a lui Gihad Ali. Poemul exprima suferinta cauzata de catre politica americana, in urma campaniilor desfasurate in Israel si Palestina. Piese precum Just Me si Una Palabra au pus accentul pe viata sumbra a imigrantilor din Europa. Nothing Left To Do a adus in centrul atentiei problema infestarii cu virusul HIV.

"Warm smile – long blond hair/Pretty green eyes and skin damned fair/For sure lucky to get with a girl like that/Couldn’t pass this chance no matter what...Pretty woman though, not all she seemed/Soon grim reality and not a dream/Wasn’t the first certainly not her last/Moment of weakness, became victim of her past."

Closer Than Veins
a marcat o departare fata de primele albume, concentrandu-se mai mult pe aspectul politic. Albumul a avut si un invitat, Sami Yusuf, un cunoscut artist musulman. Pentru a intoarce favorul, Outlandish au aparut pe albumul lui Sami, intitulat My Ummah. Colaborari ca acestea devin din ce in ce mai populare in lumea musulmana.

Trupa a realizat o varianta acustica a piesei Look Into My Eyes, pe care au cantat-o la conferinta Islamophobia, ce a avut loc in Copenhaga, in mai, 2006. Conferinta a fost transmisa de catre postul tv Islam Channel, prezentand diverse teme religioase si politice. De asemenea, piesa Kom Igen este inclusa in jocul FIFA 2007.

De curand, pe pagina oficiala de Myspace, au fost lansate doua piese incluse pe versiunea deluxe a albumului Closer Than Veins. Este vorba de In Good Hands si Angels Lower Their Wings. Outlandish au fost singura trupa daneza ce a aparut in cadrul premiilor MTV 2006, unde au castigat premiul pentru cel mai buna artist danez. Trupa a sustinut un recital si in cadrul conferintei Reviving the Islamic Spirit, desfasurat in Toronto, Canada.

Oultlandish
au contribuit la formarea organizatiei Music With Meaning, scopul acesteia fiind de a aduna cat mai multi artisti ce transmit un mesaj direct, pentru a produce o muzica ce va inspira generatii viitoare. Moto-ul organizatiei este "If you stand for nothing, you will fall for anything".

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Alicia Keys, Coldplay, Benone Sinulescu, Voltaj, Placebo, Evanescence, Editors, Aaron Carter, The Chemical Brothers, Akcent, David Bisbal, Pussycat Dolls, White Lies, Big Time Rush, Arsenium, Queen, Jessie J, Iron Maiden, Adam Sandler, Amanda Perez