Prima Pagina Artisti Nelly Furtado

Nelly Furtado

Solista-compozitor Nelly Furtado, s-a nascut pe 2 decembrie 1978 si a crescut in orasul Victoria din Canada. Parintii ei, niste portughezi cumsecade din clasa de mijloc, au educat-o in spiritul muncii. Ea si-a petrecut opt veri lucrand ca femeie de serviciu alaturi de mama sa.

Catre muzica s-a indreptat mai mult pentru distractie, ea invatand sa cante la chitara pentru a-si distra prietenii. Obisnuia sa asculte muzica R&B, printre cantaretii ei favoriti numarandu-se Mariah Carey, TLC, Jodeci, Salt-N-Pepa si Bell Biv DeVoe. Mai apoi a studiat amanuntit colectia fratilor ei mai mari, care cuprindea Radiohead, Pulp, Oasis, Portishead, the Verve si U2. Staruitoare, Nelly Furtado a imbratisat si alte genuri muzicale, in special muzica braziliana si compozitii ale lui Nusrat Fateh Ali Khan si ale Amaliei Rodrigues. Hip-hopul a avut, de asemenea, o mare contributie la configurarea stilului muzical pe care-l practica Nelly astazi.

Dupa terminarea liceului, ea a locuit in Toronto unde lucra pentru o companie in timpul zilei si canta in timpul noptii. Ea a intrat intr-o formatie de hip-hop, Nelstar, acest lucru dandu-i ocazia sa-si compuna propriile melodii si ritmuri freestyle.Cand a inceput sa cante la un club din Toronto, aspiratiile ei muzicale au inceput sa prinda contur. Brian West si Gerald Eaton, din grupul funk-pop canadian Philosopher Kings au fost foarte impresionati de prestatia ei muzicala si i-au facut propunerea  de a-i produce un demo.

In 2000 ea compus si lansat emotionanta melodie "Whoa, Nelly!". Un turneu prin U.S. in primavara lui 2001 a aprins interesul publicului si al criticilor. Melodii precum "I'm Like a Bird" si "Turn Off the Light" au devenit single-uri.

Cea mai mare realizare a lui Nelly Furtado a avut loc un an mai tarziu, cand a castigat premiul Grammy pentru cea mai buna voce pop feminina.

Albumul Folklore a aparut in noiembrie 2003, la doua luni dupa ce Furtado a dat nastere primului sau copil, o fetita pe nume Nevis. Albumul a fost o mare dezamagire comparativ cu ceea ce reusise sa faca pana atunci.

Pana in vara lui 2006, cand a scos cel de-al treilea album intitulat "Lost" nu a mai avut performante notabile. Produs aproape in intregime de Timbland si fiind mai apropiat de stilul momentului, albumul a captat atentia si a ajutat-o pe Nelly Furtado sa-si relanseze cariera.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Kylie Minogue, Simplu, Avril Lavigne, Paramore, Miley Cyrus, Alejandro Sanz, Nek, Pussycat Dolls, Anastacia, Anna Lesko, Iron Maiden, Outlandish, Aaliyah, DJ Project, Editors, David Bisbal, Red Hot Chili Peppers, Amy Winehouse, Ida Corr, Anda Adam