Prima Pagina Artisti Natalie Imbruglia

Natalie Imbruglia

Totul a inceput cu nasterea in micuta Vale Berkeley din Australia, pe 4 februarie 1975, a unei fetite, pe care parintii sai (Elliott si Maxene) au numit-o Natalie Jane.

Nimeni nu stia pe atunci, ca ea va ajunge candva una dintre cele mai bune cantarete din tara sa. Parintii au crecut-o cu multa dragoste impreuna cu surorile ei (Carla, Laura und Michelle). Familia Nataliei nu era deloc bogata, asa ca acesteia nu i-a fost chiar atat de usor sa isi croiasca un drum in viata.

La varsta de 13 s-a mutat impreuna cu familia din Valea Berkeley (Noua Galie de Sud) in Paradies Point (Queensland). Aici a inceput sa se orienteze pe drumul scenei.

Natalie si-a surprins parintii, cand a fost admisa la scoala de talente Mc Donalds Performing Arts College din Sydney. Si-a imbunatatit capacitatiile vocale si a invatat sa faca reprezentatii de actorie. Odata cu aceasta a inceput si adevarata cariera a sa. La 16 ani a facut reclama pentru un producator japonez de guma de mestecat. La aceasi varsta a atras atentia ca model de lenjerie intima, pana ce a obtinut un rol in telenovela australiana Neighbours. In acest rol a impersionat atat de mult, incat a fost promovata din ce in ce mai mult, chiar si in Regatul Unit, unde era transmis simultan acest show de televiziune.

Doi ani mai tarziu a plecat la Londra, unde nu a avut nici o oportunitate de munca, urmand sa petreaca primul an in cluburile orasului. A renuntat curand la acest mod de viata si s-a aflat singura. Talentul sau in muzica a fost descoperit de managera Anne Barrett intr-un bar, ceea ceea ce i-a aus un contract cu BMG/RCA. Ei au fost atat de impresionati de vocea Nataliei, incat au dus-o cu ei in Statele Unite, unde s-a inregistrat primul album al ei (Left of the Middle).

La acest albun, Natalie a colaborat cu multi producatori, ca de exemplu Phil Thornalley (Ex "The Cure"), Mark Plati (David Bowie) sau Nigel Goldrich, care a produs "Ok Computer" pentru Radiohead. Acestia i-au oferit un anumit grad de libertate cantaretei, pentru ca ea sa-si poata puna amprenta peste creatii. In timpul sederii in SUA, a avut o aventura cu starul din Prietenii Tai, David Schwimmer.

Prin primul sau single, "Torn", Natalie a avut un succes la nivel mondial. A vandut peste 1 milion de LPuri in SUA si peste 6 milioane in intreaga lume, a fost numarul 1 mondial, a ramas 23 de saptamani in Top 40 Regatul Unit, a castigat titlurile "cel mai bun debutant" la premiile VH1 si Aussie si " cel mai bun cantec" la premiile MTV si Aussie (1998).

In perioada 1998-1999 a facut un turneu in Statele Unite. Pe langa aceasta, a mai realizat "Identify" ca si coloana sonora pentru Stigmata. Totusi aceasta piesa nu a iesit pe piata decat in SUA.

Dupa aceasta, Natalia a facut o pauza si si-a cumparat o casa pe o insula de pe Tamisa in Londra, unde este vecina cu Regina. Acolo a incercat sa inregistreze cel de al doilea album al ei, dar s-a confruntat cu o criza de creativitate.

Munca cu producatorii primului album nu a reusit, ea nefiind multumita de rezultate, dar s-a recules, pentru a doua oara in viata (prima a fost criza depresiva de la albumul Left of the Middle) si a gasit un om cu care se potrivea de minune, Gary Clark.

Alaturi de el a inregistrat intreg noul album, "White Lilies Island" si acesta a devenit un album de succes, mai ales datorita single-lor "That Day" si "Wrond Impression".

In 2002 a jucat impreuna cu Rowan Atkinson in pelicula Johnny English.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Ida Corr, Akcent, AFI, Ashlee Simpson, Placebo, The Calling, Lady GaGa, George Michael, Pink, Afroman, Cassa Loco, Jessie J, Muse, Keo, Pussycat Dolls, Mandinga, Kreator, Arsenium, O.C.S., Zdob si Zdub