Muse

Soundul celor de la Muse, care imbina stilurile progressive, electronica si experimental influentat de Radiohead, este realizat de catre chitaristul/vocalistul Matthew Bellamy, basistul Chris Wolstenholme si bateristul Dominic Howard. Plictisiti de viata din orasul lor natal, Teingmouth, cei trei prieteni britanici au inceput sa cante inca de la 13 ani, schimband numele trupei din Gothic Plague in Fixed Penalty si-apoi in Rocket Baby Dolls.

 

In 1997, cei trei s-au hotarat sa foloseasca numele Muse si au lansat EP-ul lor de debut autointitulat sub egidat Dangerous Records, urmat de EP-ul "Muscle Museum" in 1998. Soundul emotional si pasional al trupei, precum si concertele sustinute de acestia au atras rapid atentia asupra celor de la Muse. Single-urile "Cave" si "Uno" au precedat lansarea primului lor album, "Showbiz", la sfarsitul lui 1999.

 

"The Origin of Symmetry" apare in 2001, si este definit de super hiturile "Hyper Music", "New Born", "Plug in Baby" si "Feeling Good". In 2002 apare "Hullabaloo Soundtrack", o combinatie de piese rare si interpretari live, iar la sfarsitul lui 2003 apare cel de-al patrulea album al trupei, "Absolution".

 

"Black Holes and Revelations", lansat in 2006, este considerat cel mai bun album al trupei, acesta reusind sa ajunga pe primul loc in UK Album Charts in prima saptamana de la lansare. Singleu-rile "Starlight", Invincle" si "Supermassive Black Hole" au devenit, si ele, rapid super hituri. Turneele de promovare ale acestui ultim album sustinute de Muse in Europa, America, Australia si Asia de Sud Est (concerte pentru care au primit numeroase premii pentru Best Live Act) au fost incluse pe albumul "H.A.A.R.P. Live from Wembley", lansat in 2008.

 

 

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Queen Latifah, Massive Attack, Wu-Tang Clan, Quartz, Adela Popescu, The Charlatans, David Bisbal, Andreea Balan, Beyonce, Kylie Minogue, Akcent, Alb Negru, Lady GaGa, Kasabian, Queen, Jessie J, Andra, LMFAO, Timbaland, Activ