Prima Pagina Artisti Manu Chao

Manu Chao

Manu Chao  a inceput miscarea Latino – Alternativa  inca din anii ’80 de pe vremea cand era un necunoscut. Chao s-a nascut pe 26 iunie 1961din parinti spanioli – tatal, Ramon Chao, un scriitor respectabil, era originar din Galicia, iar mama lui din orasul Bilbao.
Crescand intr-un mediu bilingv, a fost influentat si de curentul Punk din Anglia, care se dezvolta pe perioada adolescentei sale. Adolescent fiind, a cantat in diferite trupe, inclusiv intr-o trupa rock Les Hot Pants, care a castigat un premiu local, dar nu a ajuns nicaieri si s-a destramat.
Dupa aceasta perioada, Chao si varul sau au pus bazele formatiei Mano Negra, nume inspirat dupa  organizatie anarhista care opera pe teritoriul Spaniei. Au inregistrat astfel primul lor single Mala Vida, cu o casa mica de discuri, dar succesul pe teritoriul Frantei le-a adus un contract cu Virgin. Multilingvisti si, in mod cert, si multiculturali, dar cu o puternica influenta punk – rock, datorata celor de la Clash, pareau ca se simteau ca acasa, cu muzica lor, in orice colt al lumii, ca era vorba despre Africa de Nord sau America de Nord.
Incercand sa faca fata showbiz-ului de unul singur, fara vreun manager, nu a fost cea mai inspirata cale pt a garanta succesul intenational si asteptarile lor de a “sparge” topurile din Statele Unite la inceputul anilor ’90 nu au devenit realitate. America, pur si simplu, nu era inca pregatita pt stilul lor muzical. Cu toate acestea, Europa i-a iubit, la fel ca si America de Sud. In 1992 au inceput un turneu prin America de Sud, calatorind cu vaporul, alaturi de actori si de un … circ, cantand in porturi atat la Oceanul Atlantic, cat si la Pacific.    
In 1995, Chao s-a mutat cu trupa in Spania, unde a mai format o trupa, Radio Bemba Sound System, angajand atat muzicieni de la Mano Negra cat si din afara, ceea ce, conform barfelor, a dus la destramarea trupei Mano Negra. Chao a revenit in America de Sud si Centrala, petrecandu-si urmatorii ani umbland de colo colo si cantand la chitara, inregistrand ici colo.
Editia de colectie  cu toate piesele a fost lansata in anul 1998 (in 1999 in Statele Unite) cu titlul Clandestino si a inclus si versiunea refacuta a piesei de la Mano Negra, King of Bongo care a fost luata pt soundtrack-ul filmului Madonnei, The next big thing.  Albumul nu a avut succes decat un an mai tarziu. In 2000, Chao a sustinut 2 show-uri in Los Angeles, si in iunie 2001 a lansat Proxima Estacion: Esperanza.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Sistem, Ana Maria, Miley Cyrus, Queen, Enrique Iglesias, U2, Fly Project, Kreator, Corina, Gwen Stefani, Aaron Carter, Soulfly, Amy Winehouse, Nelly Furtado, Laura Pausini, Andra, BUG Mafia, Kasabian, Jonas Brothers, Benone Sinulescu