Mandinga

„La Orquestra de Salsa”
www.mandinga.ro

MANDINGA înseamnă salsa cu influenţe de folclor balcanic: balkan salsa. Aceasta amprentă aduce ineditul trupei şi, probabil, unicitatea sa. Mandinga activează din decembrie 2002 şi a concertat, cu mare succes, pe mai toate scenele importante din România. De asemenea, a fost invitată să concerteze în Bulgaria, Germania, Serbia, Polonia, Cuba.

MANDINGA este prima trupa care a cantat balkan salsa in Europa de Est. Este un stil unic care este foarte bine primit de catre public. Balkan salsa ofera buna dispozitie si de asemenea muzica de calitate.
Mandinga a imbinat salsa cu folclorul balcanic si au creat un sound deopotriva interesant si inedit. Presa l-a numit:  “un bun exemplu pentru ce inseamna muzica lumii.” Balkan salsa cantata de Mandinga are acel element surpriza care atrage publicul dar are si o baza solida – un gen binecunoscut – salsa – care seduce iremediabil.

Spectacolele live reprezinta pentru Mandinga o carte de vizita incontestabila. Formatia nu mai este asociata doar cu stilul latino ci si cu performanta in muzica, prestatii originale si nu in ultimul rand, show-uri explozive.
 
Are 4 albume lansate (“De corazon”, “Soarele meu”, “Gozalo!” si “Donde”), ultimul fiind lansat in octombrie 2008.

MANDINGA cântă în română, spaniolă şi engleză. Din decembrie 2007, trupa s-a “imbogatit” cu 4 cubanezi.  Componenţa la care s-a ajuns de-a lungul anilor reflectă ceea ce vrea să transmită trupa prin muzica sa. Este o muzică interculturală, muzica lumii, o îmbinare de latino, cu folclor balcanic, plus influenţe din o sumedenie de stiluri de la salsa, la guajira, hip-hop, guajira funk, bolero, cha-cha, reggaeton, până la R&B, latin house, calipso, latin hip-hop şi chiar acid jazz.  

Cei 10 membri Mandinga sunt: Ella (voce), Alejandro (voce), Alex (trompetă, flaut şi voce), Bazooka (timbales, percuţie), Florin (bass şi voce), Chupi (tobe, percuţie, voce), Omar Secada (pian), Zach (saxofon), Tony (trombon), şi El Nino (percuţie).

În 2007 au avut un număr record de concerte – aproximativ 300. Au avut numeroase apariţii în presă, invitaţii în cele mai importante emisiuni tv din România. Timp de câteva luni, MANDINGA a fost invitată permanent la Danutz SRL – unul dintre cele mai populare şi mai vizionate show-uri tv din România. MANDINGA are propriul festival international de salsa – SALSA FEST şi propriul brand de dans – SALSAPHORIA, si propriul radio online de muzica latino RADIO SOL

În conştiinţa publică brandul MANDINGA se asociază cu buna dispoziţie, cu dansul, cu spiritul latino.

MANDINGA înseamnă show total, show 100% live.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Afroman, Eminem, Parazitii, Metallica, Zdob si Zdub, Craig David, Muse, Bob Sinclair, The Killers, Activ, Florin Chilian, Alicia Keys, Queen, Sistem, Massive Attack, The Calling, Kreator, Aaliyah, Class, Jonas Brothers