Prima Pagina Artisti Lady GaGa

Lady GaGa

Stefani Joanne Angelina Germanotta (nascuta pe 28 martie 1986, New York, Statele Unite ale Americii), cunoscută în special sub numele de Lady GaGa, este o cântăreaţă americană de origine italiană. Albumul său de debut, titulat The Fame, lansat în anul 2008, nu a avut mare impact asupra pieţei muzicale internaţionale însă primele două discuri single, "Just Dance" şi "Poker Face", au obţinut poziţii fruntaşe în clasamente. Lady GaGa a primit o nominalizare la Premiile Grammy la categoria „Cea mai bună înregistrare dance”.

Biografie
Germanotta
înregistra în copilărie diferite cântece interpretate de artişti ca Cyndi Lauper sau Michael Jackson. La vârsta de patru ani, Lady Gaga a învăţat să cânte la pian şi a realizat prima piesă. La vârsta de şaptesprezece ani Stefani Joanne a devenit una dintre cele douăzeci de persoane din lume care au fost admise cu anticipaţie în cadrul Tisch School of the Arts, la New York University.


Cariera muzicală

2006 - 2008: Descoperirea
Lady GaGa
a început să se aventureze în centrul comercial al oraşului unde trăia, interpretând cântece în Lower East Side împreună cu grupuri muzicale precum Mackin Pulsifier sau SGBand. Întrucât a realizat faptul că toţi cântăreţi din jurul său aveau acelaşi stil muzical, interpreta s-a hotărât să cânte muzică pop. Numele de scenă şi l-a luat de la hitul „Radio Ga-Ga” al formaţiei Queen.

Iniţial, Lady Gaga era în contract cu Def Jam Recordings la vârsta de nouăsprezece ani însă a fost abandonată la doar trei luni de la parteneriat. La începutul anului 2007 a primit o nouă ofertă din partea casei de discuri Interscope Records şi a început să lucreze la abumul său de debut.


2008 - prezent: Albumul de debut, The Fame
Primul single solo al artistei, „Just Dance”, a fost lansat pe data de 28 aprilie 2008. Cântecul a devenit rapid un hit la nivel mondial, ajungând pe locul 1 în Australia şi Canada. De asemenea, piesa a atins clasări de top 10 în numeroase ţări cum ar fi Danemarca, Elveţia, Norvegia, Noua Zeelandă sau Suedia. În Irlanda, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii, melodia a primit locul 1 la începutul anului anului 2009. La nivel mondial, „Just Dance” a atins locul 7 şi a obţinut 2.7 milioane de puncte în urma activării în clasament. Piesa a primit o nominalizare la Grammy la categoria „Best Dance Recording”.

Albumul de debut, intitulat The Fame a fost lansat la data de 19 august în Canada. Materialul a obţinut clasări de top 10 în Australia, Canada şi Noua Zeelandă. În topul american, Billboard 200, albumul a debutat pe locul 17, având vânzări de peste 24.000 de exemplare în prima săptămână. The Fame a primit recenzii pozitive din partea criticilor muzicali de specialitate, site-ul Metacritic.com, contorizând o serie de critici făcute materialului şi oferindu-i lui The Fame 74 de puncte dintr-un total de 100. The Fame a primit discul de platină în Australia (peste 70.000 de exemplare vândute) şi în Noua Zeelandă (peste 15.000 de exemplare vândute).

Cel de-al doilea single al albumului, „Poker Face”, a fost lansat la sfârşitul luni septembrie 2008. Cântecul a devenit rapid un succes, plasându-se pe prima poziţie în Australia, Canada Finlanda, Norvegia, Noua Zeelandă şi Suedia. Piesa a obţinut locul 72 în Billboard Hot 100 şi a ocupat poziţii de top 10 în Bulgaria şi Irlanda. „Poker Face” a obţinut discul de platină atât în Australia cât şi în Noua Zeelandă.


Stilul ei

Ea a spus: "Când scriu muzica, ma gândesc la haine pe care vreau sa le port pe scena. Este vorba despre toate lucrurile adunate împreuna: concerte artistice,concerte pop,haine,arta. Pentru mine, toate acestea se împreuneaza si devin o poveste reala,care le va place fanilor. Vreau ca imaginaţia fanilor sa fie cat mai dezvoltata, pentru ca ei sa doreasca sa guste bucaţica cu bucaţica din creaţia mea."

Discografie

Albume

The Fame (2008)

Discuri single
Just Dance (2008)
Beautiful, Dirty, Rich (2008)
Poker Face (2008)
Eh Eh (Nothing Else I Can Say) (2009)
LoveGame (2009)
Paparazzi (2009)

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Wiz Khalifa, Biografie White Lies, Alicia Keys, Afroman, Gwen Stefani, Pussycat Dolls, The Killers, Mandinga, Adam Sandler, Anna Lesko, Activ, Miley Cyrus, Blondy, Manu Chao, Queen, Metallica, Adela Popescu, Kreator, Guns N, Directia 5