Kreator

Biografie

 

Oricine a urmarit scena muzicii metal in ultimele decade, stie cate ceva despre Kreator.

Kreator a fost fondata intr-o sala de repetitii in Essen/Germany in 1983 sub numele de  Tyrant; membrii fondatori sunt: Mille Petrozza (voce si chitara), Jürgen 'Ventor' Reil (tobe), Rob Fioretti (bass). La scurta vreme dupa ce s-au format, si-au schimbat numele in Tormentor si au lansat doua demo-uri.

Si-au schimbat numele definitiv in 1985 in Kreator si au semnat un contract cu Noise Records. Ideea de a-si schima numele a fost a casei de discuri din simplul motiv a mai existau si alta trupa cu numele Tormentor in Ungaria.

Albumul lor de debut, Endless Pain a fost lansat in 1985 si a avut un ecou impresionant pe scena metal care im perioada respectiva esra in plina ascensiune.

Energia exploziva a trupei, era in perfecta concordanta cu stilul de viata al fanilor sai. In anii 1987, 1988, si 1989 ne-a adus Pleasure To Kill, Terrible Certainty si Extreme Aggression. Trei albume explozive care le-a castigat renumele de cea mai creativa trupa trash din Europa si a deschis multe usi pentru evolutia lor muzicala.

Kreator este una dintre putinele trupe metal din Europa care au avut succes la nivel mondial. Trupa a organizat un turneu exceptional prin Australia, Japonia, Argentina, Brazil, Chile, Moscova si Cehoslovacia. In plus trebuie mentionate cele cinci turnee Kreator in Statele Unite ale Americii care sunt dovada calara ca trupa capatase un prestigiu international in adevaratul sens al cuvantului. 

In 1991, Kreator lanseaza Coma Of Souls care nu doar ca a avut un succes extraordinar insa s-a facut ascultat intr-unul din cele mai intense momente din era Trash Metal.

 La sfarsitul lui octombrie 1992, Kreator, a lansat cel de-al 5-lea album al trupei, Renewal. Membrii trupei, Mille Petrozza (chitara/ voce ), Rob Fioretti (bass), Frank Gosdzik (chitara), si Jurgen `Ventor' Reil (tobe) impreuna cu Tom Morris (producator) au dus la bun sfarsit un album care s-a dovedit a fi in mod evident unul experimental fata de albumele precedente semnate Kreator.

Cu Renewal, Kreator a demonstrat potentialul pe care il are sa creasca din punct de vedere al transformarilor muzicale. Lansarea albumului, a fost urmata de un turneu prin Europa. Efortul depus pentru cele sase albume lansate in 7 ani se facea simtit. Energia creativa a trupei se incetinise putin si in mod cert era timpul pentru o pauza.

Kreator a reincaput inregsitrarile pentru cel de-al saptelea album in martie 1995. Cause For Conflict a fost lansat la sfarsitul lunii august al aceluias an. Albumul nu a avut succesul estimat, trupa fiind usor stangace si datorita plecarii recenta a lui Fioretti si Ventor care au fost inlocuiti de bassist-ul Christian Giesler si fostul tobar de la Whiplash,  Joe Cangelosi.

Urmatorul album, Scenario Of Violence este o colectie a single-urilor lansate pena la momentul respectiv de trupa, cuprinzand insa si doua piese noi, in afara remixurilor de pe album.

Cautand sa remedieze situatia instabila a trupei, Petrozza a apelat la chitaristul Tommy Vetterli pentru a-l ajuta sa sustina evolutia trupei. Astfel, urmatoarele doua albume, Outcast (1997) si Endorama (1999) s-au indepartat de inceputurile Kreator din punct de vedere muzical finnd doua materiale experimentale.

In perioada urmatoare, albumul Voices of Transgression si Past Life Trauma, lansat in anul 2000 (un album impecabil), au readus trupa Kreator la succesul obtinul cu albumele mai vechi.

Renasterea trupei a luat contur dupa plecarea lui Vetterli, cand trupa a semnat un contract cu casa de discuri germana, SPV . Petrozza s-a reintors la stilul trash, l-a contactat pe chitaristul Sami Yli-Sirnio, si a reusit sa compuna unul din cele mai bune albume Kreator pana la vremea respectiva: albumul Violent Revolution lansat in 2001. Dupa lansarea pe piata a acestui material, Kreator a demarat cel mai extins turneu mondial din cariara trupei. Succesul incomensurabil al turneului de promovare pentru Violent Revolution a intarit statutul castigat de Kreator cu ani in urma, acela de una dintre cele mai puternice trupe de metal cu cele mai impresionante reprezentatii din lume. In consecinta, momente de pe parcursul turneului au fost surprinse pe primul lor album live, cu titlul: Live Kreation/Revisioned Glory (DVD) si Live Kreation CD, ambele lansate in 2002.

Enemy of God, urmatorul album a fost lansat in 2005, ca un an mai tarziu sa se lanseze o editie speciala, Enemy of God: Revisited. La inceputul anului 2006, Kreator a plecat in turneu in America de Nord si Canada impreuna cu Napalm Death, A Perfect Murder si The Undying. In 2008, Kreator trebuia sa plece in turneu imreuna cu King Diamond, Leaves Eyes, si Cellador, insa turneul a fost anulat.

In martie 2008, At the Pulse of Kapitulation DVD a fost lansat, continand Live in East Berlin si Hallucinative Comas. In vara aceluiasi an, trupa a inceput inregistrarile pentru cel de-al doisprezecelea album de studio al trupei, Hordes of Chaos, care a fost lansat la inceputul anului 2009.

 

 

 

Discografie

 

    1985 - Endless Pain

    1986 - Pleasure to Kill

    1987 - Terrible Certainty

    1989 - Extreme Aggression

    1990 - Coma of Souls

    1992 - Renewal

    1995 - Cause for Conflict

    1997 - Outcast

    1999 - Endorama

    2001 - Violent Revolution

    2005 - Enemy of God

    2009 - Hordes of Chaos

 

Hordes of Chaos

 

Muzica extrema cu o farama de implacabilitate, completata de versurile motivationale cu implicatii politice care nu se tem sa sublinieze problemele actuale: bine ati venit in lumea Hordes Of Chaos, cel mai nou album Kreator.

 Chiar si in 2009 Mille Petrozza demonstreaza ca reprezentatiile lor pot fi incredibil de inovatoare, intotdeauna gata sa aplice noi idei si sa trateze atat faniii cat si pe sine cu autenticitate.

Petrozza, tobarul Jürgen ‘Ventor’ Reil, bassistul Christian Giesler si chitaristul Sami Yli-Sirniö au inregistrat 10 trackuri dure in vara anului 2008, zece piese cu un mesaj persistent si clar: Kreator sunt experti cand vine vorba de trash metal. In ceea ce priveste continutul si compozitia, Hordes Of Chaos merge mai departe pe drumul marcat de predecesorul sau din 2005 Enemy Of God.

Petrozza, spune: “situatia politica globala este mai proasta ca niciodata. Blocurile de Vest si Est nu mai exista, astazi este vorba de care pe care.” Petrozza considera finalul furios al acestui album, (To The Afterborn, Corpses Of Liberty, si Demon Prince, ca “o incalzire pentru generatia urmatoare. Fiecare trebuie sa mearga pe drumul lui in viata si nu ar trebui sa inghita minciunile propagandiste pe care ni le servesc guvernele.”

Petrozza respinge cu rigurozitate cozmetizarile artificiale facute prin distorsia sunetului in studio. “Problema este ca in ziua de azi, chiar si cele mai proaste trupe pot suna extraordinar cu ajutorul masterizarilor computerizate. Noi nu vrem asta. Vrem sa sunam natural si sa inregistram albumul exact asa cum se facea inainte.”

Albumul va fi disponibil in trei variante diferite. Editia jewel case include cele zece piese, in timp ce editia deluxe contine un DVD bonus cu un making-of la calitate super-8 facuta de berlinezul Stephanie Beauvoir. Cea de-a treia varianta, versiunea ultra deluxe, vine cu un tricou, un photo book extraordinar si varianta exstinsa a DVD-ului bonus, desigur impreuna cu CD-ul.

 

Tracklisting

Hordes of chaos (a necrologuefor the elite)
War curse
Escalation
Amok run
Destroy what destroys you
Radical resistance
Absolute misanthropy
To the afterborn
Corpses of liberty
Demon prince

 

 

 

 

 

 

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Alb Negru, AZ, Laura Pausini, The Killers, Mandinga, Beyonce, DJ Pagal, Against Me!, Firma, Andra, Kings Of Leon, Pink, Simplu, Quartz, Blondy, Ana Maria, Heaven, Jason Mraz, Nelly Furtado, Kelly Clarkson