Kasabian

Formata din Tom Meighan (voce), Chris Edwards (bass), Sergio Pizzorno (chitara, voce) si Chris Karloff (chitara si keyboard), trupa britanica si-a luat numele de la Linda Kasabian, ce facea parte din anturajul "celebrului" Charles Manson: "Pur si simplu ni s-a parut un cuvant usor de pronuntat si memorabil. Ne-a luat aproximativ un minut sa cadem de acord asupra lui!"

Cei patru muzicieni s-au cunoscut in timpul liceului, urmand apoi impreuna acelasi colegiu, in aceasta perioada nascandu-se si ideea infiintarii trupei. In 2004, lanseaza primul album, "Kasabian", foarte bine primit de public si de critici - "muzica facuta de oameni, pentru oameni" - Kasabian fiind comparata cu Oasis, datorita stilului vocal aspru si a aparitiilor live in forta.

Cel mai recent album semnat Kasabian, "Empire", a fost lansat in Marea Britanie in august 2006. In timpul inregistrarilor, Chris Karloff a parasit formatia, dar talentul sau de compozitor se poate remarca pe trei dintre piesele albumului. Una dintre acestea este "Empire", un single definit de trupa drept o "chemare la arme" impotriva ororilor razboiulul.  Albumul a intrat pe locul 9 in topul UK, pastrandu-si aceasta pozitie pentru 4 saptamani! Ultimul single de pe acest material, "Me Plus One", a fost lansat in ianuarie 2007.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Nelly Furtado, Shakira, Kelly Clarkson, Arsenium, Yamato - The Drummers of Japan, Adam Sandler, Zdob si Zdub, Animal X, Akcent, Tom Novy, Afroman, Xzibit, Guns N, Corina, David Bisbal, U2, Against Me!, Adela Popescu, Paramore, Wu-Tang Clan