Kasabian

Formata din Tom Meighan (voce), Chris Edwards (bass), Sergio Pizzorno (chitara, voce) si Chris Karloff (chitara si keyboard), trupa britanica si-a luat numele de la Linda Kasabian, ce facea parte din anturajul "celebrului" Charles Manson: "Pur si simplu ni s-a parut un cuvant usor de pronuntat si memorabil. Ne-a luat aproximativ un minut sa cadem de acord asupra lui!"

Cei patru muzicieni s-au cunoscut in timpul liceului, urmand apoi impreuna acelasi colegiu, in aceasta perioada nascandu-se si ideea infiintarii trupei. In 2004, lanseaza primul album, "Kasabian", foarte bine primit de public si de critici - "muzica facuta de oameni, pentru oameni" - Kasabian fiind comparata cu Oasis, datorita stilului vocal aspru si a aparitiilor live in forta.

Cel mai recent album semnat Kasabian, "Empire", a fost lansat in Marea Britanie in august 2006. In timpul inregistrarilor, Chris Karloff a parasit formatia, dar talentul sau de compozitor se poate remarca pe trei dintre piesele albumului. Una dintre acestea este "Empire", un single definit de trupa drept o "chemare la arme" impotriva ororilor razboiulul.  Albumul a intrat pe locul 9 in topul UK, pastrandu-si aceasta pozitie pentru 4 saptamani! Ultimul single de pe acest material, "Me Plus One", a fost lansat in ianuarie 2007.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Alb Negru, Florin Chilian, Corina, Outlandish, Andra, Paramore, Adam Richman, Nelly Furtado, Black Eyed Peas, Anastacia, Tom Novy, Beyonce, Activ, Zdob si Zdub, Firma, Soulfly, Enrique Iglesias, The Killers, Queen Latifah, Evanescence