Prima Pagina Artisti James Blunt

James Blunt

Nascut in Tidworth, Wiltshire, Anglia, in 1974, intr-o familie cu traditie militara, Blunt a intrat in armata dupa ce a absolvit Academia Militara Regala Sandhurst. Ajungand la rangul de capitan, Blunt a fost in Kosovo in misiunea NATO pentru pace si a ajuns apoi membru al Cavaleriei Regale Britanice. Fiind insa foarte pasionat de muzica, Blunt a parasit armata, orientandu-se catre cariera muzicala.

Dupa o reprezentatie la festivalul Southwest, in Austin, TX, Blunt a atras atentia cantaretei si producatoarei de la 4 Non Blondes, Linda Perry, care i-a adus lui Blunt un contract cu cei de la Custard Records.

Scos pe piata in anul 2005, albumul de debut al lui James Blunt, Back to Bedlam, si single-ul You’re beautiful, au fost un succes, single-ul devenind hit in nenumarate tari, vanzand, astfel, peste 10 milioane de copii, in intreaga lume.

In perioada 2005 – 2006, Blunt a fost mult timp in turneu; odata terminat turneul insa, a scos un disc dublu, cuprinzand  un documentar si o reprezentatie live, Chasing Time: The Bedlam Sessions, album care a aparut in 2006. In drumurile lui dintre un concert si altul, James a scris multe cantece si l-a adus, astfel, pe producatorul albumului Back to Bedlam, Tom Rothrock, din nou in studio. Pentru compunerea acestor piese, Blunt a colaborat cu Mark Batson, Jimmy Hogarth, Steve McEwan si Max Martin.

In septembrie 2007, apare deci un nou album marca James Blunt, All the Lost Souls, care include si hit-ul 1973.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Alejandro Fernandez, Iris, Andra, Alb Negru, Manu Chao, Alicia Keys, White Lies, Amy Winehouse, Andreea Balan, The Calling, Placebo, Incubus, Anna Lesko, Class, Nelly Furtado, Mandinga, Big Time Rush, Heaven, Sepultura, Firma