Guns N

Guns N’ Roses este o trupa americana de hard rock, formata in Los Angeles, California 1985. Vanzarile lor se estimeaza la 90 milioane de albume, in toata lumea. Se considera a fi una din cele mai bune trupe de hard rock din lume.

Trupa este formata din:   

Duff McKagan
S-a nascut pe data de 5 februarie 1964 in Seattle, Washington, USA. Are 43 de ani si este basistul trupei.

Saul "Saul" Hudson
Nascut pe data de 23 Iulie 1965 in Hampstead, England. Este chitarist si este cunoscut dupa parul lui lung si negru. Are 41 de ani si poarta o pasiune mare pentru Jeck Daniel’s.

Axl Rose
William Bruce Rose este numele lui adevarat de nastere. Este vocalist, chitarist si pianist. S-a nascut pe data de 6 februarie 1962 la Lafayette, Indiana. Are 45 de ani si este activ-prezent din 1985.

Steven Adler
S-a nascut pe data de 22 Ianuarie 1965 in Cleveland, Ohio, USA. Are 42 de ani si este tobosarul trupei. Steven momentan locuieste in Las Vegas, Nevada.

Izzy Stradlin
Este nascut pe data de 8 aprilie 1962 in Lafayette, Indiana, USA. Are 45 de ani si este chitarist.

In vremea cand muzica pop era dominata de genul dance si pop-metal, Guns N’ Roses au adus rock & roll-ul urat, rau, care a daramat toate topurile din acea vreme. Nu erau baieti cuminti, baietii cuminti nu asculta rock & roll. Erau urati, misogini si violenti. Pe langa toate astea erau si amuzanti, vulnerabili si ocazional sensibili, fapt rezultand din piesa Sweet Child O’ Mine.

Dupa ce ani 80 devenise 90, trupa ajunse ceva uimitor. In 1986, Guns N Roses lansase primul lor EP care ia dus la un contract cu Geffen; urmatorul an, trupa lansase albumul de debut, Appetite for Destruction. Singalul lor de debut Welcome to the Jungle a fost relansat si pus in Top 10, dupa care a urmat Paradise City. La sfarsitul anului 1988 au dat drumul pe piata la GNR Lies, acesta continand si hitul din top 5, Patience.

In anul 1990 Octombrie, trupa l-au dat afara pe Adler spunand ca dependenta lui de droguri il facea sa greseasca notele si sa cante dezastruos. In scurt timp a fost inlocuit de Matt Sorum din The Cult. In timpul inregistrarilor, trupa l-au pus pe Dizzy Reed la clape. Dupa ce sesiunea se terminase, albumul care trebuia sa iasa pe piata, sa transformat in doua albume. Cele doua albume Use Your Illusion I si Use Your Illusion II, dupa ce intarziase-ra un an, au fost lansate in Septembrie 1991.

Premii:

- 1988 – Best New Artist – MTV Music Awards (Welcome to the Jungle);
- 1988 - Favotite Pop/Rock Single – American Music Awards (Sweet Child O’ Mine);
- 1989 - Best Heavy Metal Video – MTV Video Music Awards (Sweet Child O’ Mine);
- 1990 - Favorite Heavy Metal/Hard Rock Artistic – American Music Awards;
- 1990 – Favorite Heavy Metal/Hard Rock Album - American Music Awards (Appetite for Destruction);
- 1992 - Favorite Heavy Metal/Hard Rock Artist - American Music Awards;
- 1992 - Video Vanguard - MTV Video Music Awards;
- 1992 - Best Cinematography - MTV Video Music Awards ("November Rain");
- 1993 - Best Selling Hard Rock Artist - World Music Awards.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Activ, Benone Sinulescu, Alb Negru, Against Me!, David Bisbal, Hara, Queen Latifah, Placebo, Loredana, Ida Corr, Anna Lesko, Evanescence, Pink, Queen, Morcheeba, Massive Attack, Firma, Oasis, Robbie Williams, Beyonce