Prima Pagina Artisti Florin Chilian

Florin Chilian

Reascult Iubi cu gandul sa va povestesc care e diferenta intre vechi si nou, sa va spun ce aduce nou 10 Porunci.

Si nu pot…in disperare de cauza ma gandesc sa va trimit ambele albume..si ce-o fi o fi, poate voi reusiti sa faceti o analiza la rece. Despre tehnica, structura, mesaj, crescendo… Insistati... Atunci o sa va povestesc despre experienta mea chiliana, si astept cu nerabdare sa o aud sau sa o citesc pe a voastra. L-am cunoscut pe un 29 noiembrie , la Art Jazz, cand isi lansa albumul Iubi, lucrat cu Adi Manolovici-chitara, si Berti Barbera-voce, printr-un concert deschis de Tapinarii. Dupa ani de intuneric de sertar « Iubi-Interfata la realitate«, cea pierduta demult in caldura orasului, lipsea de la epilog. 33 de ani, cifra care mi s-a parut magica la momentul respectiv, i-a purtat noroc si i-a asigurat un debut apreciat de cei prezenti, pe care i-am observat pe final, la momentul aplauzelor, pentru ca in timpul spectacolului mi s-a parut ca vizionez un film . Un film cu doi actori : Florin si..Iubi, ascunsi de negurile Bucurestiului vechi.

Cu vocea sa inconfundabila, uneori usor ragusita, alteori pe tonalitati inalte, Chilian povesteste odiseea unei iubiri, care, dincolo de "sistem", continua sa existe, "chiar daca n-o mai vezi zimbind", in timp ce, pe ritmuri soft rock cu influente latino, "ursitoarele" zic un "descintec", prevestind un nou inceput. Poeziile puse pe ritm, pentru ca impropriu sunt numite sec texte, au continuat sa traiasca si sa nasca poezii noi, creand un al doilea album semnat Florin Chilian, 10 porunci. Evident ca la o a doua intalnire spiritul poetic a facut o si mai mare impresie si cele zece porunci dublate de titlurile « reale«, s-au infipt adanc in memorie si simturi, la fel cu Dumnezeu a brazdat in placile de piatra poruncile ce trebuiau sa diriguiasca moral Lumea.

Odata cu albumul 10 porunci Dumnezeu e adus printre oameni, are maini , picioare, si glas omenesc, daca te uiti mai mult timp la el chiar poti vedea cum ii creste barba… "Stii unde poti capata definitia omului? - te intreb. In templu. In biserica. Acolo esti comparat cu Dumnezeu, fiindca exprimi chipul si asemanarea Lui. Daca Biserica ar disparea din istorie, istoria n-ar mai avea oameni. Ar disparea si omul." a spus Tutea si Chilian il secondeaza. Daca n-ar exista poruncile si ingradirile lui Dumnezeu, n-ar exista nici interpretarile omenesti ale oamenilor mult prea umani.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Loredana, Quartz, Blondy, Yamato - The Drummers of Japan, Firma, Oasis, Ashlee Simpson, Pussycat Dolls, Aventura, Queen, Jennifer Lopez, Anastacia, Beyonce, AZ, Natalie Imbruglia, Alejandro Fernandez, James Blunt, Miley Cyrus, Rihanna, Robbie Williams