Firma

S-au cunoscut pe vremea cand erau doar niste pustani pe care ii lega pasiunea pentru muzica si literatura. Fosti colegi de liceu la "Spiru Haret", Rocca si Alexandru Donciu au inceput sa cante impreuna. La scurta vreme, li s-au alaturat Robert Lama, care venea din Buzau, Sorin Burcas, Erhan, iar de curand, Dominic. Sudura s-a facut repede, fiindca aproape toti erau umanisti, certati cu algebra, dar pasionati de literatura.

O formatie relativ noua, Firma s-a concretizat, ca proiect muzical, in anul 2001. Au fost rapid remarcati de toate televiziunile cu profil muzical o data cu lansarea primului lor single, "La OrbirE", caruia i-au facut si un videoclip. Avand un concept inclinat mai mult spre partea filozofica a vietii, cu un ton destul de... negru, Firma s-a dovedit a fi o trupa care aduce "altceva" in rockul romanesc. Principala locatie de filmare a videoclipului La OrbirE a fost Fabrica de Pile, care i-a intampinat pe baieti cu temperaturi sub 0,videoclipul a fost difuzat de Atomic, in cadrul emisiunilor Rockada, Reactor, Metropolis, fiind apreciat is mod deosebit de realizatorii postului.

La inceputul lui 2003 trupa semneaza un contract cu Intercont Music valabil pe o perioada de trei ani. Acesta e momentul cand apare in cadru Andreea Paduraru, regizor de exceptie, care va realiza doua clipuri alaturi de Firma pentru piesele Nimeni si Important. Noul videoclip al trupei de rock FIRMA cu piesa Nimeni, de pe albumul La OrbirE, a fost difuzat in heavy-rotation de catre posturile de televiziune Atomic si MTV, atragand atentia atat a specialistilor, cat si a publicului obisnuit. Si celelalte televiziuni au dorit sa includa videoclipul in emisiunile lor de gen, ca atare, casa de discuri a fost asaltata de solicitarile producatorilor tv de a promova trupa si pe alte posturi decat cele specializate.

De unde vine numele? Rocca explica: "Am cautat un nume neutru sub aripa caruia sa putem canta orice ne place. Un nume care sa nu ne conditioneze muzica. Si am gasit Firma"

Firma este nominalizata ca Best Romanian Act la premiile Mtv europene (EMA 2004) desfasurate la Roma. In 2005 se termina promovarea albumului "La orbire" odata cu clipul piesei "Te paste", regizat de Rocca si Bogdan Popoiag.

Componenta: Rocca (Daniel Marius Stoicea) - voce; Erhan (Sorin Erhan) - bas; Lama (Robert Enache) - chitara; Sorin Burcas – clape.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Hara, DJ Project, Timbaland, Evanescence, Ida Corr, Shakira, Eminem, Against Me!, Ciara, Bere Gratis, Aaliyah, Kasabian, Paramore, Florin Chilian, Anda Adam, Afroman, Pink, Aaron Carter, Outlandish, Morcheeba