Prima Pagina Artisti Evanescence

Evanescence

Evanescence este o formatie de rock/alternative din Little Rock, Arkansas, SUA. Ei au castigat atentia publicului din Little Rock dupa care au semnat un contract cu Wind-Up. Asa a aparut primul album intitulat Fallen care s-a vandut in 14 milioane de copii in toata lumea.Desi canta rock, este foarte greu sa ii asezi intr-o categorie a rock-ului.

Mass media spune ca influentele muzicii lor sunt gothic metal, rock alternativ , nu metal, piano rock, arena rock si wagnerian rock(ultima mai ales in clipurile formatiei).Evanescence a fost fondata de solista si pianista Amy Lee si cofondatorul, chitaristul Ben Moody. Dupa ce au descoperit dragostea de muzica, ei au inceput sa scrie cantece impreuna. Primul lor cantec a fost "Solitude" si "Give Unto Me", scrise de Lee, si "Understanding" si "My immortal" scrise de Moody. Doua din cantecele lor au gasit loc si au fost difuzate la radio-ul local. Apoi, au aparut live si au devenit una din cele mai populare formatii din zona. Dupa cateva denumiri de formatie, precum Childish Intentions si Stricken, ei au ales Evanescence, care semnifica "disappearance" sau "fading away" (de la cuvantul "evanesce", in limba romana "evaporare"). 

Fallen a fost lansat in primavara anului 2003 (4 martie) si i-a urcat pe membrii formatiei Evanescence pe culmile gloriei, atat datorita pieselor bune cat si datorita solistei vocale, Amy Lee.The Open Door este albumul formatiei rock din SUA Evanescence. Al doilea proiect de studio a fost realizat pe 25 septembrie.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Bon Jovi, Hara, AZ, BUG Mafia, Andra, Rolling Stones, Akon, Amy Winehouse, Nightwish, Nek, LMFAO, Blondy, George Michael, Jonas Brothers, Yamato - The Drummers of Japan, Queen Latifah, Class, Muse, Fly Project, Pussycat Dolls