Emanuel

Emanuel este o balanta optimista, nascut la 18 Octombrie 1977 la Satu Mare. A studiat la Liceul Teoretic "D-na Stanca" profil "Limbi straine", sectia Engleza intensiv si e Licentiat in Sociologie si Antropologie in anul 2002, Cluj-Napoca.  Este autodidact in domeniul muzicii, canta la pian si la chitara, compunand muzica si scriind versuri de la 15 ani .

A debutat la 15 ani la festivalul "Ursuletul de Aur"-Baia Mare- chitarist si vocalist in trupa Rapt Jeans, iar in 1995 a format impreuna cu Razvan Crivaci trup "The Jesters" cu care a castigat doi ani la rand toate festivalurile rock din tara. Pe perioada liceului a fost, pe rand, realizator si prezentator de emisiuni muzicale la radio si televiziune.
In 1998 a jucat in piesa de teatru "Nunta mic burgheza"- Bertold Brecht, in regia unui celebru regizor german, la Teatrul de Nord - Satu Mare.

In 1999 formeaza trupa Stigma impreuna cu Cornel Sorian, unde activeaza mai bine de 4 ani ca vocalist, compozitor si textier. In aceasta perioada compune printre altele melodiile "Bye-bye", "Toata iarna impreuna", "Jumatate tu, jumatate eu", melodii care au stat multe saptamani pe locuri fruntase in topurile romanesti.

In vara lui 2003 lanseaza primul lui album solo, promovand de pe acesta doua melodii devenite hituri - "Pentru amandoi" si "Nu te pot ierta", dupa care ia o pauza de o jumatate de an in care se retrage in studio pentru a realiza un nou material discografic.

Emanuel: „Am ales ca acest album sa se numeasca "Somerio" - aceasta fiind denumirea unui club imaginar (raspunsul il vei gasi pe album, piesa nr 3, fata A), un loc ideal unde ne dorim sa ajungem cu totii”.
Ca stil, albumul combina elementele muzicii retro cu muzica pop, electro si pe alocuri chiar rock. Primul extras pe single de pe acest album se numeste "Ye, ye, ye" - o piesa cu influente rock&roll si cu niste majorete delicioase care au cucerit deja audienta.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Kings Of Leon, Shakira, Afroman, Mika, Tudor Chirila, Pussycat Dolls, Gwen Stefani, Alicia Keys, Amanda Perez, AZ, Nelly Furtado, Class, Kasabian, Akcent, Kelly Clarkson, Linkin Park, Andra, Enrique Iglesias, Outlandish, Directia 5