Editors

O trupa cu totul aparte, un indie rock bazat pe chitari, abil, capricios si magnific - acestia sunt EDITORS, care s-au intalnit in centrul Angliei, desi nici unul din membrii trupei nu-si are originea acolo.

Initial s-au numit Pilot, apoi The Pride si Snowfield, iar in anul 2002 se muta in Birmingham si adopta titulatura de EDITORS. Din componenta trupei fac parte Tom Smith (lead vocals, rhythm guitar, piano), Chris Urbanowicz (lead guitar & synth), Russell Leetch (bass guitar & live backing vocals) si Ed Lay (drums, percussion & live backing vocals).

Dupa lansarea single-ului de debut “Bullets”, au fost comparati cu formatii pe val precum Bloc Party sau Interpol, sau cu legendara Joy Division, dar datorita stilului vocal aparte al lui Tom Smith, e clar ca avem de-a face cu ceva original.

Pana acum, EDITORS au lansat doua albume de studio devenite discuri de platina in UK, care s-au vindut in peste doua milioane de copii in intreaga lume. Albumul lor de debut “The Back Room” a fost lansat in 2005 si contine primele lor hit-uri “Munich” si “Blood”. Acest debut le-a adus in anul urmator o nominalizare la Mercury Prize Awards 2006 – premiile criticilor de muzica din Marea Britanie. Urmatorul lor material “An End Has A Start” a intrat direct pe locul 1 in topul vanzarilor de albume din UK in luna iunie 2007, aducandu-le inca o nominalizare, de aceasta data la Brit Awards 2008 la categoria Best British Band.

In septembrie 2009 este programat sa apara cel de-al treilea album de studio EDITORS, care va purta titlul “In This Light And On This Evening”. Trupa a declarat recent ca soundul noului material va fi unul mult mai crud, direct si inaltator in comparatie cu compozitiile lor precedente, iar de productia lui s-a ocupat veteranul Flood, bine cunoscut pentru colaborarile sale cu trupe ca Depeche Mode, U2, Nick Cave, PJ Harvey sau Nine Inch Nails.

 

 

 

 

 

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Kasabian, Akon, Benone Sinulescu, Natalie Imbruglia, Loredana, Avril Lavigne, HI-Q, Nelly Furtado, DJ Project, Afroman, James Blunt, Kings Of Leon, Aaron Carter, Against Me!, Muse, AFI, Queen Latifah, Kylie Minogue, Metallica, Corina