Prima Pagina Artisti Craig David

Craig David

Biografie

Pe 5 mai 1981 se naste in Holyrood, Southampton, Hampshire – intrpretul britanic R&B Craig David. Tatal sau canta la chitara bass intr-o formatie de reggae – asa ca micul Craig a avut de la cine invata tainele muzicii.
In timpul adolescentei artistul a lucrat la un post de radio local, unde mixa muzica de calitate. S-a imprietenit cu Mark Hill si Artful Dodger si a participat la un concurs de creatie libera pe care l-a si castigat.
Craig era inspirat de muzica artistilor Terence Trent si D’Arby, Sisqo si Donnell Jones, si astfel tanarul a inclus in creatiile sale arta, cultura si istorie.
A contribuit si la productia unor piese- “I’m Ready” si “Wonderful” Tonight ale lui Damage - si a remixat piesa “Human” interpretata de Human League.
Piesa Rewind a avut un succes extraordinar evidentiind o modificare in  stilul abordat. David si Hill au inceput sa lucreze impreuna la postul de radio Capital.
In 2000, la doar 19 ani, Craig lanseaza single-ul Fill me In, care va ajunge pe prima pozitie in topurile internationale in top.
In 2001 lanseaza albumul sau de debut Born To Do it sub labelul celor de la Atlantic Records. Vinde 3,5 milioane de unitati si se face remarcat in toata lumea. Printre alte hituri de pe acest album se numara si Walking away si Randezvous. Bucurandu-se de un imens succes in Marea Britanie, Craig David  lanseaza albumul si in Statele Unite. Primul single lansat aici in mai 2001 Fill me in ajunge pana pe locul 15 Billboard hot 100.
Elton John afirma ca este cea mai buna voce a Angliei, iar nominalizarea la premiile Grammy, castigarea unui disc de platina si intrarea in Top Ten in America au confirmat acest lucru.
Artisti precum U2, Robbie Williams, Missy Elliott, Beyonce si Usher s-au declarat fani. Desi a castigat trei premii la sectacolul Mobo, Craig nu a primit nimic la British Awards 2000, lucru datorat in mare parte promovarii slabe.
In 2002 lanseaza albumul Slicker Than The Average, al doilea album al sau. De pe acest material Craig va promova sase piese, printre acestea si hitul Rise& Fall, un duet cu Sting.
Craig va semna un contract cu casa de discuri Warner Music, iar in 2005 lanseaza albumul The Story Goes…- avand ca single All The Way.
Single-ul devine instantaneu hit si il aduce pe artist in top 3 in clasamentul single-urilor din Regatul Unit. Al doilea single, Don't Love You No More (I'm Sorry) a debutat pe locul 4 in UK, devenind cel mai longeviv single al artistului în Regatul Unit, la egalitate cu 7 Days, stationand in UK Singles Chart Top 75 timp de cincisprezece saptamani.
Al treilea si ultimul single lansat de pe album a fost Unbelievable, care a debutat pe pozitia maxima pe care a obtinut-o in UK si anume, locul 18.
In 2007, artistul a colaborat cu rapper-ul Kano, pentru single-ul This Is The Girl.
Piesa ajunge pe prima pozitie in clasamentul The Base Chart al televiziunii MTV Base UK. This Is The Girl a fost inclusa si pe al patrulea album de studio al lui Craig David, Trust Me.
Primul single al albumului, Hot Stuff (Let's Dance) a ajuns in top 10 in Marea Britanie, atingand pozitia cu numarul 7.
In toamna anului trecut, artistul a lansat un Greatest Hits, rezumand astfel intr-un disc toate piesele reprezentative din cariera sa.

 


Greatest Hits


Craig David a lansat un best of in luna noiembrie. Albumul a fost lansat in Marea Britanie pe 24 noiembrie 2008.
Produsul a fost lansat in doua variante: varianta standard, care contine 15 piese si care contine hiturile binecunscute ale artistului, plus trei piese nou-noute: Insomnia, Just Your Imagination si Where’s The Love, si varianta Deluxe care contine 19 piese, dintre care cele trei piese mai sus mentionate plus un bonus track si un bonus DVD cu videoclipurile artistului.
Pentru acest produs, Craig a inregistrat 4 variante de duet pentru piesa Walking Away in cu patru artisti din patru tari europene diferite. Astfel, exsita versiunea franceza featuring  Lynnsha, versiunea germana ft. Monrose , varianta italianta, Walking Away cu Nek, si varianta spaniola in colaborare cu Alex Ubago.
Pe parcursul carierei sale, Craig David a inregistrat vanzari de peste 13 milioane de unitati, iar albumul Gratest Hits, vine ca un mult-asteptat cadou atat pentru fanii fideli, cat si pentru cei ce au acum ocazia sa descopere tot ce-i reprezentativ pentru ce inseamna Craig David.


Tracklist Standard version:
1. Fill Me In
2. 7 Days
3. Rise & Fall (featuring Sting)
4.  Insomnia
5. What’s Your Flava?
6. Walking Away
Where’s Your Love (feat Tinchy Stryder)
7. You Don’t Miss Your 8. Water (Til The Well Runs Dry)
9. All The Way
10. Just Your Imagination
11. Don’t Love You No More (I’m Sorry)
12. 6 of 1 Thing
13. Hidden Agenda
14. Rewind
15. Hot Stuff


Tracklist Deluxe CD/DVD
1. Fill Me In
2. 7 Days
3. Rise & Fall (featuring Sting)
4. Insomnia
5. What’s Your Flava?
6. Walking Away
7. Where’s Your Love (feat Tinchy Stryder)
8. You Don’t Miss Your Water (‘Til The Well Runs Dry)
9 .Rendezvous
10. Spanish
11. All The Way
12. Just Your Imagination
13. World Filled With Love
14. Don’t Love You No More (I’m Sorry)
15. 6 of 1 Thing
16. Hidden Agenda
17. This Is The Girl
18. Rewind
19. Hot Stuff


DVD
Official videos:
1.Rewind
2. Fill Me In
3. 7 Days
4. Walking Away
5. What’s Your Flava
6. Rise & Fall
7. All The Way
8. Don’t Love You. No More (I’m Sorry)
9. This Is The Girl (feat Kano)
10. Hot Stuff
11. Where’s Your Love
12. Insomnia
Plus filmed track-by-track

 


Discografie

2000 - Born To Do It
2002 - Slicker Than Your Average
2005 - The Story Goes...
2007 - Trust Me
2008 - Greatest Hits

 

 

 

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Limp Bizkit, Bob Sinclair, Florin Chilian, DJ Project, Outlandish, Natalie Imbruglia, Metallica, Usher, Cassa Loco, Shakira, Emanuel, Amy Winehouse, Muse, Katy Perry, Nelly Furtado, Alejandro Sanz, Kasabian, Andreea Balan, James Blunt, O.C.S.