Ciara

Ciara Princess Harris (nascuta in 25 octombrie 1985 în Austin, Texas) cunoscută mai mult de către public sub prenumele ei şi anume Ciara este o cântăreaţă, compozitoare, producătoare, dansatoare, actriţă, model şi regizor de videoclipuri de origine americană.

Numită probabil de către producătorul lui Lil' John „First Lady of Crunk & B” Ciara a început cariera sa o dată cu lansarea single-ului ei intitulat Goodies. Ciara a precizat că piesa a fost o replică la melodia lui Petey Pablo intitulată Freek-a-Leek. Înnainte de stabilirea sa în Atlanta ea şi-a petrecut copilăria în Germania, New York, California, Arizona şi Nevada din cauză că tatăl ei lucra în armată şi pentru a locui împreună cu acesta era necesară mutarea. În perioada adolescenţei, ea a luat o hârtie şi şi-a notat ţelurile vieţii sale, printre care se afla şi visul de a deveni o cântăreaţă de profesie. Mai târziu ea a intrat într-o formaţie de fete. Deoarece creea diverse piese pentru formaţie, avea suficientă experienţă să înceapă o carieră pe cont propiu.

Cariera pe cont propriu a început în dată ce l-a întâlnit pe producătorul Jazze Pha care i-a devenit mai târziu iubit. Cu ajutorul lui Sean Garrett cel care a compus hit-ul lui Usher intitulat Yeah! şi al lui Lil John Ciara a făcut piesa Goodies. Fiind uimit de vocea ei, Lil John a ştiut din prima că aceasta va avea un mare succes. După cele întâmplate casa de disciuri unde Lil John se afla şi anume LaFace Records a lansat piesa ei iar în vara anului 2004 piesa s-a urcat în top cu o viteză remarcabilă.


 Biografie

 Începuturile
Originară din Austin, Texas, Ciara a locuit în mai multe părţi ale lumii printre care se numără şi Germania, New York, California, Arizona şi Nevada. Ea şi-a petrecut copilăria în Atlanta unde a întâlnit pe unele dintre cele mai mari vedete ale oraşului, printre care se numără şi interpretul Jazze Pha. După ce ea a început un parteneriat cu Jazze Pha, acesta a ajutat-o să îşi lanseze primul disc în studioul său.


 2004-2005: Albumul Goodies
Cu ajutorul lui Jazze Pha şi Lil John, Ciara a putut să îşi lanseze primul ei album ce s-a lansat în luna septembrie a aceluiaşi an. Single-uri ce se aflau pe album erau piese precum: 1,2 Step(un duet cu Missy Elliott) şi Oh (duet cu Ludacris). Ambele single-uri au avut o remarcabilă creştere în clasamente în anul 2005 ajungând în scurt timp în topul 5 din Statele Unite ale Americii. Înainte de a face un parteneriat cu artiştii Bow Wow şi Chris Brown în 2006, la sfârşitul lui 2005 ea a făcut împreună cu Gwen Stefani un turneu de promovare, iar pe la sfârşitul lui 2006 Ciara lansează albumul intitulat Evolution.

 2006-2007: Ciara:The Evolution

 2008-prezent: Fantasy Ride

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Paramore, Alicia Keys, The Charlatans, Jessie J, Aventura, Simplu, Sepultura, Tom Novy, Cassa Loco, Jennifer Lopez, Kreator, Incubus, Lady GaGa, Iron Maiden, Queen Latifah, O.C.S., Alejandro Fernandez, Animal X, Akcent, Coldplay