Ciara

Ciara Princess Harris (nascuta in 25 octombrie 1985 în Austin, Texas) cunoscută mai mult de către public sub prenumele ei şi anume Ciara este o cântăreaţă, compozitoare, producătoare, dansatoare, actriţă, model şi regizor de videoclipuri de origine americană.

Numită probabil de către producătorul lui Lil' John „First Lady of Crunk & B” Ciara a început cariera sa o dată cu lansarea single-ului ei intitulat Goodies. Ciara a precizat că piesa a fost o replică la melodia lui Petey Pablo intitulată Freek-a-Leek. Înnainte de stabilirea sa în Atlanta ea şi-a petrecut copilăria în Germania, New York, California, Arizona şi Nevada din cauză că tatăl ei lucra în armată şi pentru a locui împreună cu acesta era necesară mutarea. În perioada adolescenţei, ea a luat o hârtie şi şi-a notat ţelurile vieţii sale, printre care se afla şi visul de a deveni o cântăreaţă de profesie. Mai târziu ea a intrat într-o formaţie de fete. Deoarece creea diverse piese pentru formaţie, avea suficientă experienţă să înceapă o carieră pe cont propiu.

Cariera pe cont propriu a început în dată ce l-a întâlnit pe producătorul Jazze Pha care i-a devenit mai târziu iubit. Cu ajutorul lui Sean Garrett cel care a compus hit-ul lui Usher intitulat Yeah! şi al lui Lil John Ciara a făcut piesa Goodies. Fiind uimit de vocea ei, Lil John a ştiut din prima că aceasta va avea un mare succes. După cele întâmplate casa de disciuri unde Lil John se afla şi anume LaFace Records a lansat piesa ei iar în vara anului 2004 piesa s-a urcat în top cu o viteză remarcabilă.


 Biografie

 Începuturile
Originară din Austin, Texas, Ciara a locuit în mai multe părţi ale lumii printre care se numără şi Germania, New York, California, Arizona şi Nevada. Ea şi-a petrecut copilăria în Atlanta unde a întâlnit pe unele dintre cele mai mari vedete ale oraşului, printre care se numără şi interpretul Jazze Pha. După ce ea a început un parteneriat cu Jazze Pha, acesta a ajutat-o să îşi lanseze primul disc în studioul său.


 2004-2005: Albumul Goodies
Cu ajutorul lui Jazze Pha şi Lil John, Ciara a putut să îşi lanseze primul ei album ce s-a lansat în luna septembrie a aceluiaşi an. Single-uri ce se aflau pe album erau piese precum: 1,2 Step(un duet cu Missy Elliott) şi Oh (duet cu Ludacris). Ambele single-uri au avut o remarcabilă creştere în clasamente în anul 2005 ajungând în scurt timp în topul 5 din Statele Unite ale Americii. Înainte de a face un parteneriat cu artiştii Bow Wow şi Chris Brown în 2006, la sfârşitul lui 2005 ea a făcut împreună cu Gwen Stefani un turneu de promovare, iar pe la sfârşitul lui 2006 Ciara lansează albumul intitulat Evolution.

 2006-2007: Ciara:The Evolution

 2008-prezent: Fantasy Ride

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Animal X, Adela Popescu, Aventura, DJ Project, Lady GaGa, The Charlatans, Wu-Tang Clan, Queen, Laura Pausini, Outlandish, Aaron Carter, Jason Mraz, Pussycat Dolls, Incubus, Anna Lesko, Iron Maiden, Soulfly, The Calling, Quartz, Yamato - The Drummers of Japan