Prima Pagina Artisti Black Eyed Peas

Black Eyed Peas

Viziunea celor de la Black Eyed Peas este diferita de cea a trupelor de hip-hop; este o viziune altfel decat cea obisnuita despre stilul gangsta. Trupa s-a nascut in timpul liceului, cand Will.i.am si Apl.de.ap faceau parte din Tribal Nation, o trupe de breakdance. Concentrandu-se mai mult pe muzica, cei doi au parasit aceasta trupa, formand o alta, Atban Klann (initiale care veneau de la A Tribe Beyond a Nation). Casa de discuri Ruthless Records, condusa de Eazy-E, a semnat un contract cu ei si i-a lansat in 1992. Desi albumul a fost inregistrat si era gata sa fie scos pe piata, acest lucru nu s-a mai intamplat, cei de la Ruthless, nestiind cum sa promoveze o trupa, a carui stil nu era unul violent, asemeni trupei N.W.A.

Moartea lui Eazy-E, in anul 1995, a insemnat ruperea oricaror legaturi cu Ruthless Records. In aceste circumstante, will si apl au cooptat un alt dansator si MC, in persoana lui Taboo, si au reaparut pe piata sub numele de Black Eyed Peas. In aceasta formula, BEP au inceput sa aiba reprezentatii prin L.A. impresionandu-i pe fanii hip-hop-ului. In anul 1998, apare pe piata albumul lor de debut, Behind the Front. In 2000, colaborand cu nume mari, ca Chali 2na (Jurassic 5), De La Soul si Macy Gray, BEP scot pe piata un alt album, Bridging the Gap.

Cel de-al 3-lea album al trupei, Elephunk, a aparut pe piata in 2003 si a adus in atentia publicului un membru nou, pe Fergie. Albumul a avut un succes extraordinar, 3 dintre single-urile scoase devenind hit-uri. Este vorba despre Where is the love?, Hey mama si Let’s get it started. Doi ani mai tarziu, cvartetul a aparut cu o alta surpriza, Monkey Business, de unde si super hit-ul My Humps.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Nelly Furtado, Kreator, Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden, Mandinga, James Blunt, Natalie Imbruglia, Queen Latifah, Pussycat Dolls, Adam Merrin, The Charlatans, Placebo, Jonas Brothers, The Calling, Corina, David Bisbal, Miley Cyrus, Massive Attack, Katy Perry, Lady GaGa