Prima Pagina Artisti Avril Lavigne

Avril Lavigne

Copil rebel, Avril Lavigne a dat lovitura in vara anului 2002 cu piesa de debut Complicated, orientand muzica pop catre o alta directie. Lavigne, care avea pe atunci doar 17 ani, nu parea sa aiba vreo grija cu lumea “glamour” a muzicii pop si  tocmai aceasta incredere a facut-o sa “sparga” tot.

Al doilea copil in familie (din 3 frati), Avril s-a nascut in oraselul Napanee, Ontario si ambitiile ei in ceea ce priveste muzica rock au aparut inca de la 2 ani. In adolescenta, scria deja versuri si canta la chitara. Corul bisericii, festivalurile locale si targurile au facut cunoscuta si auzita vocea lui Avril si din fericire directorul Arista Records, Antonio “L.A.” Reid era acolo. I-a facut o oferta si la doar 16 ani, visul lui Avril a devenit realitate. Sub supravegherea lui Reid si cu un nou apartament in Manhattan, Lavigne s-a trezit inconjurata de compozitori si producatori de prim rang, dar nu a fost suficient pt ea, ca sa continue. Visase sa pune in scena un musical si lucrurile nu ieseau conform planurilor ei.

Cu toate acestea, Lavigne nu era dezamagita. S-a indreptat catre Los Angeles si a “luat-o” Nettwerk. Producatorul (si compozitorul) Cliff Magness (care a scris si pt Celine Dion, Wilson Philips, Sheen Easton) i-a facut piesa de debut Let go. Sigle-uri precum Complicated si Sk8er boy au “spart” Top Ten in timp ce I’m with you si Losing Grip au mers destul de bine la radio. Butch Walker (The Marvelous 3), Raine Maida (Our lady Peace) si Don Gilmore (Linkin Park si Good Charlotte) au semnat pt producerea celui de al 2 - lea album al lui Avril Lavigne Under my skin, care a aparut in mai 2004. Albumul a ajuns in top la Billboard si a lansat hit-ul numarul 1 My happy ending.
Alte single-uri ca Nobody’s Home si Fall to pieces au mers destul de bine.

Linistindu-se un pic din tumultul vietii ei de copil rebel punk-rock-ist, Lavigne s-a maritat, in iulie 2006, cu prietenul ei Deryck Whibley (Sum 41), dupa o relatie de 2 ani. Desi a cochetat cu lumea filmului - imprumutandu-si vocea unui personaj din filmul animat Over the Hedge (2006) si aparand in filmul lui Richard Linklater, Fast Food Nation (readaptat) - Lavigne si-a petrecut mare parte a anului 2006, lucrand la cel de al 3 - lea  album The Best Damn Thing, care a fost lansat in aprilie 2007 si care a “spart” topurile Billboard de cum s-a lansat. 

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Emanuel, Aaliyah, Black Eyed Peas, Keo, Corina, Kylie Minogue, Florin Chilian, Kelly Clarkson, Animal X, Limp Bizkit, Directia 5, Cassa Loco, Anna Lesko, Firma, Outlandish, Massive Attack, Anda Adam, Benone Sinulescu, Akcent, Robbie Williams