Aventura

A luat nastere in anul 1994, in Bronx … din 4 baieti (Anthony Santos, Lenny Santos, Max Santos si Henry Santos Jeter) dispusi sa incalce regulile traditionale ale stilului bachata incercand sa il combine cu alte stiluri, mai cunoscute publicului larg, ca hip-hop si R&B. Interesant este insa faptul ca, spre deosebire de alti pusti care cautau succesul cu orice pret, ei s-au lasat pe mana unui producator, care le-a schimbat putin cate putin pana si stilul, si totusi ei nu au zis nimic, ba chiar s-au pus pe invatat, orice, de la productie pana la instrumente.

Adevarata lansare a venit in anul 1999. Semnand cu BMG, a scos un album – cu un producator din afara. Orice faceau, parea sa functioneze foarte bine. Astfel single-ul Obsesion a devenit un hit in randul tinerilor latini, gasindu-si sustinere si in directia hip-hop-ului.

Oricum, asa cum o anuntase deja si titlul albumului, au reusit sa treaca barielele clasice si au castigat public numeros in Statele Unite ale Americii. Dar in acelasi timp au reusit sa castige si publicul european, devenind foarte populari pe batranul continent, prin nenumaratele turnee si sound.

In 2003, au revenit cu un album nou, Love & Hate, care a demonstrat acest progres. Astfel au reusit sa aduca sound-uri noi, de la merengue la R&B sau hip-hop, cantand in spaniola, engleza, si o combinatie intre engleza si spaniola (spanglish).

God’s Project, scos in anul 2005, a fost atat de bine primit, incat a fost considerat cel mai bun album.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Pink, Jennifer Lopez, Activ, Andra, Tom Novy, Miley Cyrus, Natalie Imbruglia, Benone Sinulescu, Kelly Clarkson, AFI, Placebo, DJ Pagal, Anastacia, Evanescence, Sepultura, Tudor Chirila, Ashlee Simpson, Eminem, Loredana, Alb Negru