Prima Pagina Artisti Analia Selis

Analia Selis

In urma cu 2 ani, Analia Selis cucerea publicul roman cu aparitia sa pe scena Festivalului Cerbul de Aur. Reprezentanta a Argentinei, Analia s-a calsat atunci pe locul al 3-lea, declarand ca vrea sa-si continue cariera muzicala in Romania. Astfel a inceput colaborarea frumoasei argentinience cu casa de discuri MediaPro Music.

A urmat primul album, Aqui, hoy, lansat in 2005 de MediaPro Music in cadrul unui concert grandios la Teatrul Bulandra. Primul extras pe single de pe Aqui, hoy "Yo No Soy De Aqui" a cunoscut o explozie in topurile romanesti, ajungand pe primele locuri in topurile de specialitate: Romanian Top 100, Europa FM, Kiss FM, Info Pro. De acelasi succes s-a bucurat si al doilea extras pe single, Milonga Sentimental, lansat in vara anului 2005.

La inceputul lui 2006, Analia are marea onoare de a canta in deschiderea concertului Buena Vista Social Club de la Bucuresti si Timisoara. Cele doua concerte le-au oferit romanilor ocazia de a se intalni cu frumoasa interpreta argentinianca si formatia sa, precum si cu instrumentiştii de excepţie care şi-au dedicat intreaga viata muzicii cubaneze si care au colindat, in ultimii 10 ani ai carierei, scenele lumii cu Ibrahim Ferrer.

Dupa succesul albumului de debut, Analia Selis si MediaPro Music lanseaza la inceputul verii lui 2006 cel de-al doilea album: Aqui, ma-ana. Albumul contine 10 piese in stilul latino pop, usor diferit de primul in ceea ce priveste aranjamentul muzical si linia melodica. Analia abordeaza muzica folclorica, traditionala, din America Latina, transpusa pe ritmuri pop, moderne, occidentale. Primul extras pe single, Hai cu noi, beneficiaza de videoclip si se bucura de un mare succes in topurile de specialitate.

Mesajul pe care il transmite Analia prin muzica sa este iubirea fata de tot ce este in jur. Ea s-a inspirat atat din cultura si traditiile Argentinei, cat si din situatia socio-politica a tarii sale si s-a lasat influentata de cantareata argentiniana Mercedes Sosa si de Elib Regina (Brazilia).

Absolventa a Facultatii de Arte Muzicale din San Miguel, Argentina, si a Longy School of Music, Boston, Analia are un trecut muzical impresionant atat ca performante obtinute (diploma in educatia muzicala si diploma pentru perfomante vocale), cat si ca reusite artistice. Tanara interpreta, posesoare a unei voci pline de sensibilitate, doreste sa convinga publicul ca muzica este cel mai frumos mod de a exprima sentimentele pure si curate pe care le simtim fata de cei dragi.

Cantecele Analiei sunt fie creatii proprii, fie adaptari traditionale in ritmuri de rumba si bolero. In compunerea ritmului muzical si a versurilor, Analia se inspira din sentimentele sale fata de tara, familie, prieteni, iubire. Artista argetiniana colaboreaza cu instrumentisti romani la chitara si la percutie, dar foloseste pe alocuri si contrabasul.
Pe langa activitatea muzicala, Analia Selis este pasionata de studiul limbilor straine (a urmat cursuri de limba germana si limba franceza in cadrul prestigioasei institutii de invatamant Harvard si a invatat limba italiana in Argentina, la Facultatea "Dante Aligheri").
Cea mai mare dorinta a Analiei Selis este de a face cunoscut ritmul pur latino-american.

Idealul Analiei Selis este ca prin intermediul muzicii sale sa vada publicul fericit.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Mandinga, Laura Pausini, Wiz Khalifa, Ida Corr, BUG Mafia, Voltaj, Pussycat Dolls, Kreator, Jennifer Lopez, O.C.S., George Michael, Shakira, Bob Sinclair, Wu-Tang Clan, Florin Chilian, DJ Project, Black Eyed Peas, Pink, Gwen Stefani, Massive Attack