Prima Pagina Artisti Amy Winehouse

Amy Winehouse

Născută pe 14 septembrie 1983, Amy Winehouse a crescut în zona Southgate din Nordul Londrei. A crescut înconjurată de muzica Jazz. Mulţi dintre unchii ei din partea mamei erau cântăreţi de jazz profesionişti şi chiar bunica ei din partea tatălui avusese odată o relaţie sentimentală cu legenda jazz-ului britanic, Ronnie Scott.
 
Îndrumată de părinţii săi (mama, farmacistă, iar tatăl, taximetrist), Amy a ascultat muzica unor legende ca Dinah Washington, Ella Fitzgerald sau Frank Sinatra, pentru ca, în adolescenţă, să schimbe jazzul cu R&B-ul celor de la TLC sau Salt-N-Pepa.

La 16 ani, după ce a fost exmatriculată de la şcoala londoneză Sylvia Young Theater School, Amy îşi face o casetă demo pe care cântăreţul de muzică pop, Tyler James, coleg de şcoală şi prieten apropiat, o trimite casei de discuri A&R, care căuta un cântăreţ de jazz.  Într-un final, semnează cu Island Records, care, până la sfârşitul anului 2003, când Amy împlinea 20 de ani, îi lansase albumul de debut, "Frank".  Produs de Salaam Remi, care a reuşit să îmbine jazzul, pop-ul, soul-ul şi hip-hop-ul, în 2004, discul a fost nominalizat la premiul Mercury şi la două Brit Awards, iar single-ul "Stronger than Me" a fost recompensat cu un Ivor Novello pentru cea mai bună piesă.

În 2006, Amy Winehouse şi-a lansat cel de-al doilea album, intitulat "Back to Black", care s-a bucurat de un succes extraordinar, câştigand cinci premii Grammy în 2007. Tot atunci, însă, au ieşit la iveală şi problemele sale cu alcoolul şi drogurile.

Din păcate, acest lucru i-a afectat şi cariera. Nu o dată s-a întâmplat s-a întâmplat ca Winehouse să îşi anuleze concertele sau să îşi dezamăgească fanii, oferind” interpretări care lăsau de dorit. În urmă cu câteva luni, producătorul şi prietenul său, Mark Ronson, a renunţat la colaborarea cu cântăreaţa, cu care trebuia să înregistreze noua temă muzicală Bond.

De curând, artista a fost diagnosticată cu enfizem pulmonar. 

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Firma, Adam Richman, Enrique Iglesias, Sistem, Metallica, Queen Latifah, Soulfly, Yamato - The Drummers of Japan, Keo, Adam Sandler, The Charlatans, Pink, Against Me!, Bob Sinclair, Tom Novy, Jennifer Lopez, Andra, Nek, Alb Negru, The Killers