Prima Pagina Artisti Amy Winehouse

Amy Winehouse

Născută pe 14 septembrie 1983, Amy Winehouse a crescut în zona Southgate din Nordul Londrei. A crescut înconjurată de muzica Jazz. Mulţi dintre unchii ei din partea mamei erau cântăreţi de jazz profesionişti şi chiar bunica ei din partea tatălui avusese odată o relaţie sentimentală cu legenda jazz-ului britanic, Ronnie Scott.
 
Îndrumată de părinţii săi (mama, farmacistă, iar tatăl, taximetrist), Amy a ascultat muzica unor legende ca Dinah Washington, Ella Fitzgerald sau Frank Sinatra, pentru ca, în adolescenţă, să schimbe jazzul cu R&B-ul celor de la TLC sau Salt-N-Pepa.

La 16 ani, după ce a fost exmatriculată de la şcoala londoneză Sylvia Young Theater School, Amy îşi face o casetă demo pe care cântăreţul de muzică pop, Tyler James, coleg de şcoală şi prieten apropiat, o trimite casei de discuri A&R, care căuta un cântăreţ de jazz.  Într-un final, semnează cu Island Records, care, până la sfârşitul anului 2003, când Amy împlinea 20 de ani, îi lansase albumul de debut, "Frank".  Produs de Salaam Remi, care a reuşit să îmbine jazzul, pop-ul, soul-ul şi hip-hop-ul, în 2004, discul a fost nominalizat la premiul Mercury şi la două Brit Awards, iar single-ul "Stronger than Me" a fost recompensat cu un Ivor Novello pentru cea mai bună piesă.

În 2006, Amy Winehouse şi-a lansat cel de-al doilea album, intitulat "Back to Black", care s-a bucurat de un succes extraordinar, câştigand cinci premii Grammy în 2007. Tot atunci, însă, au ieşit la iveală şi problemele sale cu alcoolul şi drogurile.

Din păcate, acest lucru i-a afectat şi cariera. Nu o dată s-a întâmplat s-a întâmplat ca Winehouse să îşi anuleze concertele sau să îşi dezamăgească fanii, oferind” interpretări care lăsau de dorit. În urmă cu câteva luni, producătorul şi prietenul său, Mark Ronson, a renunţat la colaborarea cu cântăreaţa, cu care trebuia să înregistreze noua temă muzicală Bond.

De curând, artista a fost diagnosticată cu enfizem pulmonar. 

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Placebo, Enrique Iglesias, Ciara, David Bisbal, Nelly Furtado, Big Time Rush, Soulfly, Morcheeba, Outlandish, Analia Selis, Andra, Blondy, Class, Pussycat Dolls, Red Hot Chili Peppers, U2, Limp Bizkit, Anastacia, Adam Richman, DJ Project