Prima Pagina Artisti Alejandro Sanz

Alejandro Sanz

Cel mai de succes cantaret spaniol din toate timpurile, Alejandro Sanz si-a castigat, in industria muzicala din tara natala, o reputatie de „creator de hit-uri” inca din anul 1990, iar in anii ce au urmat acestei perioade, a inceput sa aiba succes si pe plan international. Acest succes s-a datorat atat stilului lui, cantand balade romantice mai mult, dar si colaborarii sale cu superstaruri latine, ca Shakira. Un compozitor talentat, cu un look atragator, Sanz a devenit foarte popular chiar de cand si-a scos pe piata albumul de debut, Viviendo la Prisa, care a devenit hit in Spania. Nu a durat mai mult de cateva albume pana cand a reusit sa castige piata internationala, cu albumul Mas (1997), hit-ul momentului fiind Corazon Partio.

Pe la inceputul anului 2000, Sanz a inceput sa se concentreze asupra Americilor, incepand cu inregistrarea unui show MTV Unplugged, la Miami, care mai tarziu, a devenit un album, prin care a scos un alt single, Y solo se me ocurre amarte. Din acel moment, s-a „inchis” in studio pentru a inregistra un nou album, No es Lo Mismo (2003), care a intrecut toate asteptarile. Si a facut cam acelasi lucru si cu urmatorul sau album, El Tren de los Momentos (2006), care a fost facut cunoscut prin single-ul Te lo agradezco pero no, un duet pasional cu Shakira, cu care el mai colaborase, un an inainte, la hit-ul La Tortura.
Nascut la Madrid, in Spania, pe 18 Decembrie 1968, Alejandro Sanz Pizarro era cel mai mic fiu al Mariei Pizarro si al lui Jesus Sanchez, amandoi din Andaluzia. Tatal lui canta la chitara, profesional, fapt ce l-a influentat puternic pe Alejandro, care, de mic, a invatat sa cante la chitara.

Cariera lui a fost si este una de succes, El tren de los Momentos, ultimul sau album a iesit pe piata in 2006 abia, dupa ce in 2005 a castigat 2 premii Grammy cu hit-ul La tortura, duetul facut cu Shakira, si scris, in parte, de el. Single-ul  A la Primera Persona a fost primul scos pe piata de pe noul album, si a avut un succes nebun. In plus, acest ultim album se bucura si de colaborari cu nume mari, ca Shakira, Juanes, Alex Gonzales de la Mana si Residente de la Calle 13.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Against Me!, Kasabian, Aaron Carter, Paramore, Beyonce, Florin Chilian, Simplu, Eminem, Blondy, Adela Popescu, Tom Novy, Queen Latifah, Alejandro Fernandez, Alicia Keys, Xzibit, Usher, Morcheeba, Corina, Ida Corr, Iron Maiden