Akon

Desi s-a nascut in St. Louis, Aliaune ThiamAkon, a crescut in Senegal, inainte ca el si toata familia lui (inclusiv tatal lui, percutionistul Jazz, Mor Thiam) sa se intoarca in Statele Unite si sa se stabileasca in New Jersey, la varsta de 7 ani. Acolo a descoperit pentru prima data muzica Hip-Hop, dar si ce inseamna o crima.

A fost, astfel, inchis, dar a folosit acest “ragaz” ca sa isi prelucreze ideile muzicale. A continuat sa compuna si sa inregistreze piese intr-un studio, iar casetele lui au ajuns la SRC / Universal care a scos intr-un final, in iunie 2004, Trouble, LP-ul de debut al lui Akon. Albumul a fost un amestec de Rap, de stiluri ca West African sau East Coast sau cu beat-ul din Sud.

Succesul piesei Locked Up i-a adus succesul lui Akon, si nu s-a oprit aici, in 2006, scotand pe piata Konvicted. Si, astfel, foarte curand, single-uri ca I wanna love you sau Smack that au ajuns in topurile Billboard.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Aaron Carter, Evanescence, Anda Adam, BUG Mafia, Hara, Biografie White Lies, Tom Novy, Kasabian, Kings Of Leon, Wu-Tang Clan, Outlandish, Paramore, Guns N, Black Eyed Peas, Placebo, Metallica, Florin Chilian, Incubus, Miley Cyrus, Anastacia