Afroman

Si-a inceput cariera de Rapper in clasa a-VII-a cand a inceput sa inregistreze, acasa, casete cu propriile sale piese si sa le distribuie printre colegii de clasa. Mai tarziu a inceput sa cante in biserica, unde canta de fapt la tobe, pentru ca dupa aceea sa inceapa sa cante la chitara. Intre timp insa, lucra si ca hamal la un aeoroport, incercand insa, sa impresioneze cu piesele lui.

Inca locuia in East Palmdale, Los Angeles, cand, in noiembrie 1999, Afroman a scos primul album Sell Your Dope si a inceput sa cante pe la petreceri sau concursuri. Negasind insa ca L.A. i se potrivea, s-a mutat in Hattiesburg, MS, unde “a facut echipa” cu tobosarul Jody Stallone si basistul Daryl Havard.

In primavara anului 2000 a scos cel de-al 2-lea LP, Because I got High, cu producatorul Tim Ramenofski. Acesta l-a distrubuit in show-uri si cu ajutorul casei de discuri T-Bone din Hattiesburg,
Bucurandu-se deja de popularitate, Afroman a atras atentia si celor de la Universal Records care i-au oferit un contract pentru un al 6 – lea album. Astfel, primul lui album cu cei de la Universal, The Good Times, era o compilatie cu primele lui LP-uri si cu alte cateva mai noi. Because I got High a ajuns si pe coloana sonora a filmului lui Kevin Smith, Jay and Silent Bob strike back, care ii avea in rolurile principale pe Matt Damon si Ben Affleck. Astfel, Because I got High a juns un hit mondial, spre sfarsitul anului 2001.

Cand s-a intors pe piata muzicala in 2004, s-a intors cu un disc dublu Afroholic, pe care l-a scris, produs si inregistrat pe cont propriu si scos pe piata prin intermediul Internet-ului (www.afromanmusic.com) si a plecat, apoi, in turneu cu o trupa live.
Albumul de sarbatori, Jobe Bells, a aparut in 2004, iar in 2006 a aparut Drunk’n’high.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Emanuel, Oasis, Queen, Alicia Keys, Anda Adam, Amy Winehouse, Beyonce, Adela Popescu, George Michael, Craig David, Manu Chao, Wiz Khalifa, Corina, Kelly Clarkson, Pussycat Dolls, Sistem, Morcheeba, The Killers, 50 Cent, Pink