AFI

AFI (A Fire Inside), formatie de Punk Hardcore, a luat nastere in 1991, avandu-i in componenta sa pe: vocalistul, Davey Havok, chitaristul Markus Stopholese, basistul Vick si tobosarul Adam Carson, toti la liceul din Ukiah, CA.Vick a fost inlocuit de catre Geoff Kresge, dupa cateva luni, si astfel, trupa a inceput sa aiba reprezentatii pe plan local si au scos un album, intitulat Dork, impreuna cu o alta trupa Loose Change, tot din Ukiah (din aceasta trupa fcea parte si Jade Puget, care avea sa devina mai tarziu membru AFI). Tot atunci au scos si un EP, intitulat Behind the Times. Insa acest lucru a venit intr-un moment critic, trupa despartindu-se si membrii ei mergand la colegii diferite, mai ales ca Kresge s-a mutat temporar in New Jersey pentru a se alatura trupei Blanks 77, si, astfel, toata lumea (presa, fani) a presupus, din acel moment, ca trupa s-a desfiintat.
Cu toate acestea, trupa s-a reunit intr-o vacanta pentru un recital, si lumea i-a primit foarte bine. Ca urmare a acestei primiri pozitive, baietii au renuntat la scoala definitiv si s-au dedicat complet muzicii.

Au urmat cateva single-uri si cel mai important au semnat cu casa de discuri Nitro, cu care au scos si cel de - al 2 - lea album al trupei, Very Proud of Ya, in 1996. Au urmat doua LP-uri in 1997 – o reeditare a single-ului lor de debut din 1995, Answer That and Stay Fashionable, dar si Shut Your Mounth si Open Your Eyes. Dar au aparut si probleme de natura personala; astfel, primul care a parasit formatia a fost Kresge, fiind inlocuit de catre Hunter Burgan, iar Stopholese a plecat in favoarea fostului membru al  Redemption 87, chitaristul Jade Puget, care a inceput sa compuna impreuna cu Havok. Formatia, cu noua ei componenta, a scos un EP, in 1998, intitulat A Fire Inside si un altul, mult mai matur de data aceasta, in 1999. Tot in anul 1999 au scos pe piata EP-ul All Hallows pentru ca anul urmator, sa scoata un altul The Art of Drawing. Desi formatia avea deja multi fani, cu succesul inregistrat cu single-ul Days of the Phoenix au castigat si mai mult public de partea lor.

Noul mileniu i-a gasit pe cei de la AFI in tratative cu Jerry Finn si Butch Vig (Garbage) pentru o o inregistrare. Rezultatul final a fost ambitiosul Sing the Sorow care a aparut in Martie 2003, cel mai de succes debut al lor la DreamWorks.

Lucrand din nou cu Jerry Finn (Blink 182, Green Day), trupa a scos, dupa doi ani de munca, un alt album, Decemberunderground, albumul cu numarul 7, care a aparut pe 6 Iunie 2006, la Interscope. Albumul a avut un succes nebun de cum a aparut pe piata. A urmat apoi o vara plina de concerte si turnee. In timpul acestor turnee, Havok si Puget si-au dedicat o parte din timp unui alt proiect, Blaqk Audio, pe care l-au scos pe piata la inceputul anului 2007. AFI insa a mers mai departe, scotand I Heard a Voice : Live from Long Beach Arena, album care a aparut in acelasi an.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Eminem, Linkin Park, Jason Mraz, Evanescence, Morcheeba, Iris, The Killers, Florin Chilian, Editors, Cassa Loco, Anastacia, Adam Sandler, HI-Q, Adam Richman, Manu Chao, Ashlee Simpson, Class, Rihanna, Outlandish, Oasis