Prima Pagina Artisti Adam Merrin

Adam Merrin

Merrin a fost crescut in Calabasas, CA, acolo unde l-a cunoscut, in timpul liceului, si pe viitorul sau coleg de trupa, Keith Slettedahl. Dupa absolvire, cei doi muzicieni au pus bazele trupei Freeloaders, careia i-au schimbat mai tarziu numele devenind The 88, si asta dupa venirea unor noi membrii, Brandon, Jay, Mark Vasapoli si Carlos Torres.

Stilul trupei The 88 era indreptat indeosebi spre curentul Pop, un gen foarte popular in L.A. Au urmat astfel doua albume, unul dintre ele fiind produs, editat si mixat de insusi Merrin. Cu toate acestea, trupa nu era cunoscuta. Pentru “a o scoate la capat”, Merrin si baietii s-au reorientat catre productie, avand intelegeri cu Grey's Anatomy, The O.C., The Real World, Laguna Beach, Target, Microsoft, Sears si alte cateva filme. Acest aspect a atras atentia celor de la Island / Def Records cu care trupa a si semnat un contract in primavara anului 2007. The 88 a intrat in studio ca sa inregistreze cateva piese cu producatorul Kenneth “Babyface” Edmonds.

In ianuarie 2007, Merrin a scos si primul EP solo, Have One, gasindu-si timp si pentru materialul sau, intre reprezentatiile trupei The 88 si studio. Inregistrat in intregime in studio-ul personal, Have One difera de materialele The 88 prin simplul fapt ca Merrin este singur si canta la toate instrumentele. Pastrand succesul inregistrat cu The 88, si cateva dintre piesele de pe albumul solo au ajuns pe coloana sonora a unor show-ri de televiziune, ca Grey’s Anatomy, Kyle XY, sau MTV Newport Beach: The Real Orange Country.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Avril Lavigne, Anda Adam, Nightwish, LMFAO, Akcent, Kelly Clarkson, Usher, Lenny Kravitz, White Lies, Rolling Stones, Jennifer Lopez, Akon, Timbaland, Alb Negru, Queen, Miley Cyrus, David Bisbal, Gwen Stefani, Red Hot Chili Peppers, Editors