Activ

Bazele trupei Activ au fost puse de Avi şi Rudi. Cei doi şi-au petrecut aproape în totalitate anii de liceu împreună. S-au împrietenit la pupitrul de DJ, unde puneau muzică în pauză.

Primul proiect iniţiat de cei doi a fost  Wetland, care a rămas Underground, fiind cunoscut doar de prietenii şi de cei din oraşul lor natal, Arad.

Abia în 1999 s-au pus bazele proiectului Activ. Prima piesă semnată Activ, "Sunete", a fost trimisă la concursul In Za House organizat de Atomic TV, unde au luat premiul de cea mai bună formaţie House.
A urmat albumul "Sunete" (1999) fiind extrase pe single piesele : "Sunete" şi "În noapte". Al doilea album, scos de trupa, a fost "În transă", lansat în primăvara anului 2001. Odată cu albumul "În transă", Oana Nistor a întregit formula trupei Activ, fiind aleasă de cei doi ca vocalistă. Extrase pe single de pe acest album au fost : "Împreună", "Printre nori" şi "D C?" .

Rudi (născut în zodia Capricorn) este din Arad. Este un colecţionar înrăit de Matchbox (maşinuţe de fier), având această pasiune de 18 ani. Tocmai această pasiune l-a împins pe Rudi să aleagă Facultatea de Mecanică, din Timişoara (Universitatea Politehnică). Un alt vis de-al lui Rudi este design-ul. Dar muzica a fost în topul preferinţelor artistului.

Oana, născută în mijlocul verii, e îndrăgostită de soare. Un Rac veritabil, a ales o carieră în Ştiinţe Eonomice; este studentă în Timişoara la Universitatea de Vest, însă proiectul Activ a acaparat-o cu totul, ocupându-i tot timpul liber. Albumul preferat al Oanei este "Spaghetti Incident", al trupei Guns'N'Roses, iar cele trei lucruri pe care le-ar lua cu ea pe o insulă pustie sunt: lip stick-ul , telefonul mobil şi crema de faţă.

Avi, s-a născut în Arad acum 25 de ani. Este un Săgetător mai atipic, pentru că spune că nu se prea regăseşte în caracteristicile zodiei lui. Este student la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, din Timişoara.

În anul 2004, a fost lansat albumul "Motive", un album recompensat cu Discul de Aur pentru vânzări de peste 35.000 de unităţi. Cele doua single-uri de pe acest album, "Doar cu tine" şi "Visez" au ocupat locul 1 în topurile de specialitate multe săptămâni la rând, devansând hit-uri internaţionale. "Doar cu tine" şi "Visez" au fost difuzate în heavy - rotation, luni la rând de radiouri, iar videoclipurile au surprins prin veselie şi nonconformism. "Motive" a reprezentat un moment de cotitură în viaţa trupei Activ, stilul lor evoluând, dar păstrându-şi nota optimistă şi culoarea specifică tinereţii.


Al doilea album lansat sub marca Roton a fost albumul "SuperStar" în septembrie 2005. Acest album, ce conţine opt piese şi patru remix-uri, este o declaraţie a trupei Activ către toţi fanii lor. Primul single "SuperStar" a fost lansat la sfârşitul verii şi beneficiază de un videoclip ce surpinde veselia verii, dar şi povestea unei iubiri adolescentine. La începutul lunii decembrie a apărut, la posturile de radio, noul single "Zile cu Tine". Mesajul şi ritmul pozitiv al piesei au avut un impact imediat asupra publicului, astfel încât chiar înainte de Crăciun, Moşul ne-a adus şi videoclipul "Zile cu tine". Piesa "Zile cu tine" a fost în continuă urcare în topurile de specialitate săptămâni la rând, un adevărat hit, în stilul Activ.

Cel mai nou album Activ,
“Everyday”, este lansat în martie 2007. Spre deosebire de celelalte albume care se caracterizează printr-o veselie continuă, acesta este mai sobru, membrii formaţiei dorindu-şi ceva diferit, mai exact, ritmuri şi melodii pentru un public mai matur sau cum au declarat chiar ei: "mai serios". Pentru promovarea noului album, trupa Activ a pornit în turneul Everyday, turneu în care trupa Activ a călătorit în majoritatea oraşelor din ţară pentru a se întâlni şi concerta alături de fanii lor.

Primul single lansat, pentru a promova albumul este "Reasons", urmat de imnul Liberty Parade 2007: "Feel Good", apoi de piesa "Without U" şi acum noua melodie "Under My Skin".

La sfârşitul anului 2008 este aşteptat un nou material discografic din partea formaţiei Activ. La momentul acesta cei trei membrii ai formaţiei sunt în studio şi lucrează la noul imn Liberty Parade 2008 care va fi inclus pe noul album.

inapoi la lista de artisti

Alti Artisti

Ciara, Paramore, Adam Merrin, Aaliyah, Evanescence, Hara, Benone Sinulescu, Florin Chilian, Amy Winehouse, Kelly Clarkson, O.C.S., Mika, Oasis, Usher, Blondy, Timbaland, Cassa Loco, Jennifer Lopez, Miley Cyrus, Aventura